Tänakule Korsikalt tühjad pihud ja tühi tunne

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak sai Korsika teedega sõbraks, aga jäi punktideta.
Ott Tänak sai Korsika teedega sõbraks, aga jäi punktideta. Foto: Timo Anis

Ott Tänaku Korsika ralli kulges üle kivide ja kändude. Nagu ikka, sest M-Spordi Fordiga kihutav Tänak pole Napoleoni sünnisaare asfaltteedel kunagi 10. positsioonist kõrgemale tõusnud. Seekord röövis kõrge koha võimaluse reedene väljasõit ja lõpuks saadi koos kaardilugeja Martin Järveojaga 11. koht. Hooaja esimese võidu võttis belglane Thierry Neuville (Hyundai).

Tänak jätkas Korsikal superralli süsteemis, aga laupäeva hommikul tekkinud mootoriprobleemid ei lasknud tal korralikku rütmi sisse saada. Hiljem seadis ta eesmärgiks pühapäevasel punktikatsel MM-sarja üldarvestusse punktilisa teenida, aga ka see ei õnnestunud. Punkte teenis viis esimest, aga kuuendana lõpetanud Tänakul jäi viiendast kohast puudu vaid üks kümnendik. Oma osa mängis ka katse lõpus purunenud rehv.

«See oli tõusude ja mõõnadega ralli,» võttis Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel kolm võistluspäeva kokku.

«Korsika on minu jaoks olnud läbi aastate üks ebameeldivamaid etappe ja seega oli hea näha, et olime esimestel katsetel päris kiired. Olime asfaldispetsidega ühes tempos ja esimest korda nautisin siinsetel käänulistel teedel sõitmist. See tegi väljasõidu psühholoogiliselt eriti keeruliseks ja ausalt öeldes oli mul tühi tunne,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles