Aitab eksperimentidest! Kangert palkab treeneri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Andres Kalvik

Astana jalgrattur Tanel Kangert on otsustanud eksperimentidest loobuda ja endale treeneri palgata. Seni isiklikule tarkusele tuginenud ja kogenumatelt ratturitelt nõu küsinud Kangert veendus juhendaja vajalikkuses lõplikult Kataloonia tuuril.


Eesti temposõidumeister lubas Kataloonias heas vormis olla, kuid Prantsusmaa-kodus tehtud alpitelgikuuride ja treeningute ühendamine tõi kaasa vastupidised tagajärjed.

Kataloonia tuuri raskeimal etapil jäi Kangert parematest valgusaastate kaugusele. «Tegin ettevalmistuses palju vigu, mis olid tegelikult läbinähtavad. Lootsin enda organismi tugevusele,» nentis Kangert.

Võimalik, et Kangert jõuab välismaise treeneriga, kelle rahvust ega nime ei soostunud ta avaldama, kokkuleppele juba sel nädalal. Astana meeskonna palgal oleva juhendajaga Kangert eriti suhelnud pole.

«Kurtsin oma muret Astana spordidirektorile, kes lubas mind õige inimesega kokku viia,» ütles Kangert. «Vajan treenerit, kellega mul pole keelebarjääri ja kellel mu jaoks aega on.»

Järgmisel nädalal Pais Vasco tuuril startiv Kangert tunnistas, et tänavu vaid ühe võidu teeninud maailma ühes rikkamas meeskonnas Astanas on pinged üleval. «Kasahstanis olevad tiimi rahastajad on saatnud direktorile ärevaid e-kirju. Nende pahameel on õigustatud, sest eelarve on kopsakas ja sõitjad nimekad,» lisas Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles