Suurbritannia klubijalgpalli raputas läbi aegade kõige piinlikum kaotus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Progres Niderkorni mängijad koos fännidega oma suurt võitu tähistamas.
Progres Niderkorni mängijad koos fännidega oma suurt võitu tähistamas. Foto: Ben Majerus/imago/Majerus/Scanpix

Jalgpallis on Inglismaa, Šotimaa, Wales ja Põhja-Iirima omavahel ikka vaenlased, kuid teinekord suudavad nad teineteisele ka piinlikkust valmistada. Kui Šotimaa suurklubi FC Rangers kaotas Euroopa liiga esimeses eelringis kahe mängu kokkuvõttes 1:2 Luksemburgi klubile Progres Niderkorn, siis teatasid inglased seepeale, et tegemist on Suurbritannia klubijalgpalli tõelise häbiplekiga.

Rangers oli seeria avamängu suutnud koduväljakul võita 1:0, kuid teisipäeva õhtul jäädi amatööridest koosnevale Luksemburgi liiga neljandale meeskonnale alla 0:2 ja kaotati kahe mängu kokkuvõttes 1:2.

Varasemalt oli Progres Niderkorn pidanud eurosarjades 13 kohtumist ja seni ei olnud nad kunagi võidurõõmu kogenud. Aastate jooksul olid nad varasemalt löönud ainult 1 värava ja oma puurist oli neil tulnud sama ajaga välja võtta koguni 41 palli.

Senine ainus värav oli löödud hooajal 1981/82 Meistrite liiga esimeses ringis Põhja-Iirimaa meeskonna Glentorani võrku.

Rangers on samal ajal lisaks 54 Šotimaa meistritiitlile võitnud 1972. aastal Euroopa karikavõitjate karikasarja. Hooajal 2007/08 mängiti aga Euroopa liiga (toona UEFA Cup) finaalis.

Teises ringis ootab Luksemburgi klubi nüüd tõenäoliselt ees Küprose tiim AEL Limassol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles