Eesti ja Bulgaaria mängu ümber valitseb endiselt segadus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Morozov (nr 16) 9. veebruaril toimunud matšis heitlemas Bulgaaria koondislase Dimitar Rangeloviga.
Igor Morozov (nr 16) 9. veebruaril toimunud matšis heitlemas Bulgaaria koondislase Dimitar Rangeloviga. Foto: SCANPIX

Eesti ja Bulgaaria jalgpallikoondise 2:2 viigimängu ei ole seni arvestatud kui ametlikku maavõistlust ning punkte selle eest pole lisatud ka FIFA edetabelisse.


Mäletatavasti löödi Eesti ja Bulgaaria kohtumises kõik neli väravat penaltitest. FIFA algatas matši kohta uurimise, kuna mängu vilistasid petistest kohtunikud, kes olid palgatud kohtumise tulemust mõjutama.  

«Meile ei ole seni laekunud infot, kas mäng kunagi läheb ametliku kohtumisena kirja või mitte. Kui nad uurimisega ühele poole saavad, siis antakse sellest ka teada,» rääkis Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht. «Ei ole teada konkreetset tähtaega, millal võiks selles osas selgus saabuda. Arvatavasti on asi lihtsalt uurimise lõpuni lukku pandud.»

Kui pettusega tegelesid kohtunikud, siis poleks nagu põhjust karistada mängijaid. «Ei oska spekuleerida, mille alusel võiksid nad tulemuse tühistada. Meile teadaolevalt pole ju kumbki meeskond reeglite vastu eksinud,» lisas Uiboleht.

Nii nagu Eesti pool avaldas ka Bulgaaria Jalgpalli Liidu pressiesindaja Pavel Kolev Focus News Agencyle, et neile pole saabunud mingit ametlikku informatsiooni, et Eesti ja Bulgaaria mängu tulemus oleks kehtetuks kuulutatud.

Vahepeal on toimunud muutus Eesti ja Fääri saarte vahelise EM-valikmängu algusajas. Kui varem oli märgitud, et 7. juuni kohtumine algab saareriigis kohaliku aja järgi 18.30 ehk Eesti aja järgi 20.30, siis nüüd on lükatud mängu algusaeg tund aega hilisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles