Raplaga liitub Kosovo koondislane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaren Sina
Jaren Sina Foto: Avis Utilitas Rapla

Rapla korvpallimeeskonnaga liitub 23-aastane ja 188cm pikkune Ameerika ja Kosovo passiga Jaren Sina. Laupäeval Raplasse jõudev mängujuht on esmahooga Eestis üheks kuuks testimisel.

Portugalis sündinud, kuid Ameerikas kasvanud Jaren Sina on mänginud nii Seton Halli kui ka George Washingtoni ülikoolis, peale mille lõpetamist otsustas tulla mängima Euroopasse. Vanemate päritolu on andnud mängijale võimaluse omada nii Ameerika kui ka Kosovo kodakondsust, mistõttu esindas ta sel suvel Kosovo koondist. Sina mängis augustis MM-eelkvalifikatsiooni mängus ka Eesti koondise vastu. Tallinnas toimunud mängus ei saanud Sina 11 minutiga kirja küll ainsatki punkti, kuid tõi meeskonnale kaks lauapalli ja andis kaks resultatiivset söötu.

Meeskonna mänedžer Jaak Karp: «Jaren on meie radaril olnud juba augustikuust saadik, aga tahtsime enne lõpliku otsuse tegemist omada võimalikult head pilti enda meeskonnast, millist mängijat täpselt vajame. Nüüd tunnemegi, et Sina võiks olla see õige puuduv lüli. Kuigi tegemist on Ameerikas korvpallihariduse saanud mängijaga, siis ometi on tal väga tugevad seosed ka Euroopa korvpalliga - tema treeneriametit pidav isa mängis Euroopas 16 hooaega professionaalset korvpalli ja ise on ta esindanud Kosovo koondist. Seetõttu usume, et Euroopa korvpalliga sulandumine käib tema jaoks lihtsalt ja me ei pea kuu möödudes uut meest otsima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles