Janika Mölder taaselustab Tallinnas legendaarse «Merepiiga» võistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Janika sportlane Carmel Kallemaa.
Võimlemisklubi Janika sportlane Carmel Kallemaa. Foto: Riinu Liis Lajal

Aastatel 1975-1990 korraldas Eesti parim iluvõimlemistreener Reet Tiik Tallinnas rahvusvahelist võimlemisvõistlust «Merepiiga». 27 aastat tagasi peatunud traditsiooni elustab sel nädalavahetusel Tilga kunagine õpilane Janika Mölder.

Käesoleva aasta augustis võttis tekkis iluvõimlemise maailmameistril Mölderil idee jätkata oma õpetaja Tallinnas tehtud tööd, mis leidis võistluste looja Tiigi heakskiidu. Otsusele aitas kaasa ka võistluste hälliks olnud Kalevi spordihalli renoveerimine, mis vastab nüüd rahvusvahelistele võimlemisvõistlustele esitatud nõuetele.

Võimlemisklubi Janika Tallinn korraldatavatel «Merepiiga» võistlustel osaleb 82 sportlast Kanadast, Lätist, Venemaalt ja Eestist. Formaat näeb ette individuaalset ja võistkondlikku võistlust, kus selgitatakse välja parimad naiskonnad ning parimad individuaalvõimlejad nii noorte-, juuniori- kui ka meistriklassis. Võistlusi hindavad rahvusvahelised kohtunikud.

«Merepiiga 2017» ajakava:

2. detsember, laupäev

13.00 noorteklass
15.30 juunioriklass
18.20 meistriklass

3. detsember, pühapäev 

13.00 noorteklass
14.30 juunioriklass
16.15 meistriklass
17.45 autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles