Kanepi läbis Austraalias kvalifikatsiooni edukalt ja pääses 32 parema hulka (5)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

WTA edetabelis 99. positsioonil paiknev Kaia Kanepi alistas Austraalias Brisbane’i turniiri kvalifikatsiooni kolmandas ringis temast 24 kohta kõrgemal kohal oleva Suurbritannia esindaja Heather Watsoni 6:4, 6:1 ning pääses põhitabelisse ehk 32 parema hulka.

Tund ja 14 minutit kestnud kohtumises lõi eestlanna kuus serviässa ja tegi kaks topeltviga, vastase samad näitajad olid vastavalt viis ja neli. Kanepi võitis esimeselt servilt 61 protsenti punktidest, kuuest murdepallist realiseeris Eesti teine number neli. Vastasel oli viis murdepalli, kuid Kanepi suutis neist neli tõrjuda ja tagada koha 32 parema hulgas.

Kanepi läheb põhitabeli esimeses ringis vastamisi Venemaa esindaja Daria Kasatkinaga. WTA edetabelis 24. tabelireal paiknev 20-aastane venelanna tunnistas 2017. aasta USA lahtiste kaheksandikfinaalis just Kanepi paremust. Eestlanna võidunumbrid olid 6:4, 6:4.

Brisbane’i turniiril osaleb ka Eesti esireket Anett Kontaveit. Maailma edetabelis 34. kohal paiknev eestlanna tagas otsepääsme põhitabelisse ja kohtub avaringis endast viis positsiooni kõrgemal paikneva 27-aastase tšehhitari Petra Kvitovaga. 

Kontaveidiga samas tabelipooles paikneb ka kõrgeima asetuse saanud tennisist, maailma teine number hispaanlanna Garbine Muguruza, kes pääses otse teise ringi. Kõrgetasemelisel turniiril osaleb kümnest maailma esinumbrist viis naist.

Kanepi ja Kontaveit saavad omavahel kohtuda vaid finaalmängus.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles