Aigro oli viimasel treeningul heas hoos, Nõmme ja Maltsev mäele ei tulnud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro neljapäevahommikuses trennis.
Artti Aigro neljapäevahommikuses trennis. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Esimeste Eesti sportlastena astuvad Pyeongchangi taliolümpiamängudel võistlustulle meie suusahüppajad. 14.15 näitavad Postimees ja Kanal 2 otsepildis normaalmäe kvalifikatsioonivõistlust, aga enne seda oli veel kavas viimane treeningvoor, kus Artti Aigro sai kirja kuuenda tulemuse.

Tõsi, koht ei näita ülemäära palju, sest valdav enamus sportlastest, sealjuures ka Martti Nõmme ning Kevin Maltsev, otsustasid treeningust loobuda. Kokku tulid 65 suusahüppajast hommikul mäele 21 sportlast.

Loodetavasti oli kolmest lisahüppest Aigrole kasu, sest kui esimesel kandus ta vaid 80 meetri peale ning teises hüppas mees 89 meetrit, siis viimasel treeninghüppel sai Aigro kirja 96,5 meetri pikkuse õhulennu, mis on tema parim tulemus Pyeongchangi normaalmäel. Et selja taha jäid selles voorus 15 konkurenti, võib sarnane sooritus täna õhtul tagada koha põhivõistlusel. Kvalifikatsioonivõistlusel tulevad starti 57 meest.

Nõmme pikim treeninghüpe oli eile hommikul mõõdetud 98,5 meetrit, Maltsev hüppas eile õhtul 91 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles