Video: Tänak meenutab, kuidas ta eelmisel aastal Sardiinias karjääri esimese rallivõidu võttis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eelmisel hooajal Sardiinias sai nii Ott Tänaku kui ka kõikide pöidlahoidjate pikk ootus läbi, kui Tänak koos Martin Järveojaga lõpuks autoralli MM-sarjas võidurõõmu nautida said. Sel nädalavahetusel ollakse taaskord järjega tagasi Sardiinias, mille puhul Tänak eelmist võitu meenutab.

«See võit ei tulnud üldse lihtsalt. Me olime esimesel päeval liidritest maas, olime neljandad või viiendad. Vahe polnud liiga suur, aga me ei olnud otseselt võidu peale sõitmas,» rääkis Tänak WRC-le antud videointervjuus.

«Teisel päeval tuli meil õige sõidutunne ja võtsime liidritelt aega tagasi, laupäeva õhtul sõitsime kohati päris piiri peal. Õhtuks leidisme ennast turvaliselt 20. sekundiga esimeselt kohalt. See oli mõnus tunne, aga veel parem oli see sellepärast, et me pidime selle nimel kõvasti pingutama,» rääkis saarlane edukaks osutunud päevast.

«Pühapäeval sõitsime me esimesel katsel ühe mahapöörde otseks ja libisesime otse põõsasse, õnneks ei juhtunud midagi hullu. Pühapäev oli keeruline, avastasime, et meil on auto põhjas suur auk ja sealt tuli tolmu autosse sisse. Sardiinias on niigi ülimalt tolmune, nii et me pidime terve päev sõitma tolmu täis autoga. Mõnel hetkel oli meil autos tolmu rohkem kui väljas,» meenutas Tänak.

«Malcolm Wilson ütles, et ma ei tohiks võidu puhul katusele minna, sest katuse vahetus on suhteliselt kallis. Minu esimene eesmärk oli saada katusele ja see mõlki tallata, et ta peaks selle kindlasti välja vahetama. Me nautisime seda hetke täiega!» rääkis Tänak ralli viimasest päevast.

Sellel aastal üritavad Tänak ja Järveoja taas teha tugevat tulemust, sest Portugalis ei tulnud katkestamise pärast punktilisa. Sardiinia ralli esimene katse leiab aset neljapäeval, 7. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles