VAR + GLT = 21. sajand

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa-Austraalia kohtumises aitas tehnoloogia inimest rohkem kui üheski varasemas jalgpalli MMi mängus. FOTO: Luis Acosta/Afp/Scanpix
Prantsusmaa-Austraalia kohtumises aitas tehnoloogia inimest rohkem kui üheski varasemas jalgpalli MMi mängus. FOTO: Luis Acosta/Afp/Scanpix Foto: LUIS ACOSTA/AFP/Scanpix

Laupäevane Prantsusmaa-Austraalia kohtumine kujunes 21. ehk tehnoloogiasajandi demonstratsioonesinemiseks, sest inimestel aitasid vajalikule tulemusele jõuda masinad.

Esmalt määrati videokohtuniku (VAR) abiga penalti, millest Antoine Griezmann Prantsusmaa juhtima viis. Tegu oli jalgpalli MMi ajaloo esimese VARi abil muudetud otsusega (esmalt oli kohtunik lubanud mängul jätkuda). Austraaliale viigivärava toonud penalti (realiseerija Mile Jedinak) puhul vaatas VAR otsuse üle ja kinnitas selle.

Prantsusmaa 2:1 võiduvärava arvesse võtmisel oli võtmerollis aga väravajoonetehnoloogia, mille rahvusvaheline lühend on GLT (goal-line technology), sest inimsilm polnuks suuteline fikseerima, kas Paul Pogba löödud pall kukkus latist maandudes täielikult teisele poole väravajoont või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles