Statistikapomm: Saudi Araabia jaoks on mängus au, Egiptus ihkab lõpetada kurba seeriat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Mis puudutab A-alagruppi, siis suures osas on siin sotid selged: Venemaa ja Uruguai lähevad edasi, Saudi-Araabia ja Egiptuse jaoks lõppeb MM alagrupifaasiga. Viimased kaks meeskonda peavad aga omavahel ära jagama grupi kolmanda koha. Võitu ihkab hädasti Mohamed Salah veetud Egiptus, sest MMide ajaloo peale pole egiptlased veel mitte ühtegi mängu võitnud.

Mohamed Salah’st sai 1:3 kaotuses Venemaale kõigest kolmas mängija, kes Egiptuse eest MMil skoorinud: Abdelrahman Fawzi (1934) ja  Magdy Abed El Ghani (1990) järel.

Samas on Salah pärast Meistrite liiga finaalis saadud vigastust selgelt veel mänguvormi poolest toores – klubihooajal Liverpooli eest takistamatult säranud ründetäht sai mängus Venemaaga esimesel poolajal palli puutuda vaid 19 korral, mis oli Egitpuse koondise kõige kehvem tulemus.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Ühtlasi tähendas Salah värav, et viimasel neljal MMil on alati klubihooaja Premier League’i parima väravalööjana lõpetanud mees  jala valgeks saanud. Neli aastat tagasi lõi Luis Suarez MMil kaks, 2010 Didier Drogba ühe ja 2006 Thierry Henry kolm väravat. Ka 2001-2002 hooajal oli Inglismaa kõrgliiga parimaks väravakütis Henry, kuid mälestusväärsel MMil kaotas tiitlikaitsja Prantsusmaa esmalt alagrupis 0:1 Senegalile ja teises mängus Uruguaiga nägi Henry punast kaardi, mistõttu ta prantslaste jaoks viimaseks jäänud alagrupimatšis kaasa lüüa ei saanud.

Egiptuse jaoks on täna mängus au ja kurva seeria lõpetamine – MMidel pole võidetud veel ühtegi mängu kuuest katsest, millega jagatakse praegu kõigi aegade paremusjärjestuses Boliivia, El Salvadori ja Uus-Meremaaga teist kohta. Honduras on MMidel püsinud võiduta esimesed üheksa mängu.

Egiptus ja Saudi Araabia on varasemalt omavahel kohtunud kuuel korral. Neli korda on võitnud egiptlased, kord saudid ja korra on mängitud ka viiki. Väravate vahe on kohutavalt Egiptuse poole kaldu, aga seda väga lihtsal põhjusel – 1961. aastal kohtusid kaks koondist Pan-Araabia mängudel, kus egiptlastele kuulus masendav 13:0 võit. Väikese palsamina Saudi Araabia haaval olgu teadmine, et nende ainus võitki oli üpris muljetavaldav – 1999 maailmajagude karikaturniiril võideti 5:1. Viimane omavaheline kohtumine jääb aga aastasse 2007.

Kas mängus näidatakse punast kaarti? Leia tõenäosused siit!

Saudi Araabia kaitsja Yasser al-Shahrani oli kunagi samal pulgal Lionel Messiga … Mõlemad kaunistasid videomängu FIFA 16 Lähis-Ida versiooni kaant.

Egiptus sel MMil:

Mängud: 0:1 Uruguai, 1:3 Venemaa

Väravalööjad: 1 – Mohamed Salah

Kollased kaardid: 1 – Mahmoud Hassan, Ahmed Hegazi, Sam Morsy

Saudi Araabia sel MMil:

Mängud: 0:5 Venemaa, 0:1 Uruguai

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 - Taisir Al Jassim

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles