Saksamaa määras kahele ametnikule Rootsi mõnitamise eest karistuse (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ametnike käitumine ajas Rootsi treenerid ja mängijad marru.
Saksamaa ametnike käitumine ajas Rootsi treenerid ja mängijad marru. Foto: Matthias Koch / imago/Matthias Koch

Saksamaa jalgpalliliit ei luba oma viimaseks alagrupimänguks Lõuna-Korea vastu platsi äärde kahte oma meeskonna juurde kuulunud ametnikku, kes käitusid mängus Rootsiga ebaviisakalt.

Nimelt Saksamaa pressiesindaja Ulrich Voigt ning rahvusmeeskonna büroo eest vastutav Georg Behlau jooksid peale Toni Kroosi poolt löödud 2:1võiduväravat Rootsi koondise pingi ette ning tähistasid seal värvat. Selle peale saatsid Rootsi koondise treenerid ning vahetusmängijad nad koheselt tagasi oma tehnilise ala poole.

Antud intsident vihastas maailma jalgpalli juhtorganit FIFA-t, et valitsevad maailmameistrid niimoodi käitusid ning rootslastega peale sellist käitumist veel ka kähmlusesse sattusid. Sõltumata FIFA distsiplinaarkomisjoni otsusest, ei luba Saksamaa jalgpalliliit antud mehi enam väljakuäärde. Oma pressiteates andsid nad teada, et saavad aru, et antud käitumine oli ebasportlik ning asjad ei tohiks niimoodi käia.

Saksamaa jalgpalliliit ei ole kinnitanud, kas mehed on koondise mängudelt eemal turniiri lõpuni või ainult üheks mänguks. Kindel on see, et karistus Saksamaa koondisele järgneb ka FIFA-lt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles