Statistikapomm: Mehhiko fiesta on olnud uhke, aga Rootsi võib siiski nende sombreero laiaks litsuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Mehhiko koondis alustas MMi vinge võiduga Saksamaa üle ja sai kolm punkti kätte ka Lõuna-Korea käest. Ometi pole nende saatuses midagi kindlat – juhtub Rootsi neid võitma ning Saksamaa alistab korealased, ongi vaatamata uhkele algusele mehhiklaste MM otsas.

Mehhiko koondis alustas MMi vinge võiduga Saksamaa üle ja sai kolm punkti kätte ka Lõuna-Korea käest. Ometi pole nende saatuses midagi kindlat – juhtub Rootsi neid võitma ning Saksamaa alistab korealased, ongi vaatamata uhkele algusele mehhiklaste MM otsas.

Mehhiko lõpetas pooleteise kümnendi pikkuse põua – viimati võideti MMil kaks mängu järjestikku 2002. aastal, kui turniiri alustati 1:0 võiduga Horvaatia ja 2:1 võiduga Itaalia vastu. Toona lõpetati alagrupp kaotuseta, kui viimases kohtumises tehti viik Ecuadoriga.

Kolme mängu jutti pole kunagi varem võidetud ja Rootsi alistamisega saadaks esimeseks CONCACAFi meeskonnaks, kes seda suutnud.

Javier Hernandez võiduvärav Lõuna-Korea vastu oli mehe nelja tabamus MMidel, millega ta kerkis Luis Hernandezi kõrvale Mehhiko MMide resultatiivseimaks meheks. Kõik Hernandezi … Kõik Luisi väravad sündisid 1998. aasta MMil, millega mees jagas resultatiivseimate ründajate seas neljandat kohta Ronaldo ja Marcelo Salasega. Tema koondisekarjäär lõppes 2002. aastal, kui ta sekkus MMil kolmes mängus vahetusest, aga väravaid kontole ei lisandunud.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Hernandezi värav oli tema koondisekarjääri 50., millega mees kerkis kaheksandaks mängijaks sel MMil, kes on oma koondiste eest vähemalt poolsajandi kirja saanud. Esimesed viis ründajat nimetab ära vast iga jalgpallisõber: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Robert Lewandowski ning Luis Suarez. Ülejäänud kaks on Tim Cahill (Austraalia) ja Shinji Okazaki (Jaapan).

Hernandezist sai esimene mehhiklane, kes löönud koondise särgis 50 väravat. Koondise resultatiivseimaks meheks kerkis ta juba veidi aega tagasi – varasemalt kuulus see tiitel 46 väravaga Jared Borgetti nimele.

Hirving Lozanost sai omakorda esimene mehhiklane, kes oma kahes esimeses MM-matšis „resultatiivsuspunkti“ kirja saanud. Saksamaa vastu lõi ta võiduvärava, teises kohtumises andis aga söödu Hernandezi otsustavale tabamusele.

Mehhiko on MMide jooksul löönud kokku 60 väravat ja neist  suisa 10 on tulnud penaltitest. Enam kui 15 väravat löönud koondistel pole ühelgi suuremat penaltite osakaalu protsenti.

Mehhikole piisab edasipääsuks viigist või sellest, et Saksamaa ei alista Lõuna-Koread. Juhtub võitma nii Saksamaa, kui Rootsi, hakatakse kolme meeskonna vahel lugema esmalt väravate vahet, siis löödud väravaid, siis omavaheliste mängude väravate vahet, seal löödud väravaid ja lõpuks kollaste-punaste kaartide arvu.

Rootsile piisab edasipääsuks kaheväravalisest võidust – siis ei pea Saksamaa mängu tulemuse pärast üldse muretsema.

Rootsi šokeeris juhtima minemisega Saksamaad, kuid lõpuks tuli siiski tunnistada valitsevate maailmameistrite 1:2 paremust. See tähendab, et Rootsi on nüüd juba kaheksal puhul läinud MMil matši juhtima, kuid lõpetanud ikkagi kaerakotiga. Mitte ükski teine koondis pole MMil nõnda palju eduseise kaotuseks ümber mänginud.

Kas mängus näidatakse punast kaarti? Leia tõenäosused siit!

Rootsi valdas Saksamaa vastu palli vaid 24 protsenti mängust, mis on nende MMide kasinaim tulemus.

Tegu on Mehhiko ja Rootsi juubelimatšiga – varem on kohtutud üheksal korral. Rootsi on võitnud neist neli mängu, Mehhiko kaks. Ainus varasem MM-duell jääb juba 1958. aastasse, kui Rootsi sai koduseinte toel mehhiklastest 3:0 jagu.

Tegu oli ka viimase korraga, kui Rootsi mõne Ameerikast pärit meeskonna vastu MMil võidurõõmu maitses.

Mehhiko sel MMil:

Mängud: 1:0 Saksamaa, 2:1 Lõuna-Korea

Väravalööjad:  1 – Javier Hernandez, Hirving Lozano, Carlos Vela

Kollased kaardid: 1 – Hector Herrera, Hector Moreno

Rootsi sel MMil:

Mängud: 1:0 Lõuna-Korea, 1:2 Saksamaa

Väravalööjad: 1 – Andreas Granqvist, Ola Toivonen

Kollased kaardid: 1 – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Sebastian Larsson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles