Baruto külastab Jaapani katastroofipiirkondi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

Eile alustasid juhtivad sekitorid viiepäevast heategevuslik turneed, mille käigus külastatakse kolmele kõige enam maavärina ja tsunami poolt räsitud Jaapan prefektuuri: Iwate, Miyagi ja Fukushima.

 

Yokodzuna Hakuho, ozekid Kaio, Baruto, Harumafuji, sekiwaked Kotosogiku ja Kisenosato, komusubid Kakury ja Toyonoshima ning kümme kõrgeima asetusega maegasirat külastavad inimesi, kes on juba peaaegu kolm kuud on elanud koolimajades, spordisaalides ja muudes ajutises varjupaikades.

Rikishi kostitavad katastroofiohvreid traditsioonilise sumomaadlejate ühepajatoiduga  chanko-nabe, jagavad autogramme ja kingitusi (käterätid,T-särgid jne). Iga taolise kohtumise kulminatsiooniks ja on Suurmeister Hakuho spetsiaalne dohyole ilmumise rituaal – yokodzuna dohyo-iri.

Turnee programm on väga tihe. Viie päeva jooksul peavad vägimehed külastama kümmet asustatud punkti.

Heategevusturnee ajal peavad sumoprofid elama väga askeetlikult. Neil on keelatud külastada restorane ja tarvitada alkoholi. Õhtuti on lubatud hotellist väljuda vaid selleks, et minna lähimasse ööpäevaringselt avatud kauplusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles