Nõmme seeriajooksu järel puhkenud vaidlus lõppenuks äärepealt kaklusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tšerepannikov (vasakul) ja Taivo Püi lõpusirgel.
Sergei Tšerepannikov (vasakul) ja Taivo Püi lõpusirgel. Foto: Ahto Tatter/Jooksuportaal

Eile Tallinnas Hiiu staadionil Nõmme seeriajooksude neljanda etapina toimunud 3000 m distantsi võitis Taivo Püi isikliku ja Hiiu staadioni rekordiga 8.16.

Püi varasem tippmark oli 8.25,3.

Algselt võitjaks osutunud Sergei Tšerepannikov, kes jooksis samuti väga tugeva tulemuse 8.15, diskvfalitseeriti määruste rikkumise tõttu, vahendab Jooksuportaal.

500 meetrit enne lõppu tegi Tšerepannikovile «jänesena» tempot Ilja Dzjuba, kes jäi ringiga maha. Esimesed 1500 meetrit vedas Tšerepannikovi tiimikaaslane Roman Fosti.

Ühe pealtvaataja sõnul jäi Dzjuba kohe pärast starti meelega maha ja sörkis, kuni Tšerepannikov ringiga järele jõudis, siis pani täiskäigu peale ning juhtis kuni 2800 meetrini, kus Püi ja Tšerepannikov spurtima hakkasid. Dzjuba võttis taas tempo maha ja lõpetas jooksu viimasena.

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) reegel nr. 144 keelab «vedamise» ringi sisse saanud võistleja poolt ning kõrvalist abi osutanud või kasutanud sportlasele peab kohtunik tegema hoiatuse ja tegevuse kordumisel ta diskvalifitseerima.

Pärast Tšerepannikovi diskvalifitseerimist ning kohtunike, jooksjate ja treenerite vahel puhkenud sõnasõda, mis oleks peaaegu kujunenud kakluseks, sai teise koha Viljar Vallimäe isikliku rekordiga 8.24ga (Vallimäe varasem tippmark oli 13 sekundit kehvem) ja kolmanda koha Ilja Nikolajev 8.41ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles