Jüri Jaanson on kõrge autasu nominent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel toimuva Luzerni 3. MK-etapi kulminatsiooniks kujuneb kindlasti endise rahvusvahelise sõudeliidu presidendi Thomas Kelleri-nimelise teenetemärgi-medali üleandmine sõudemaailmas suuri teeneid omavale persoonile.

Eestlastel on, kellele pöialt hoida, sest üheks nominendiks viie seast on üle mitme aastakümne tippsõudmises tegusid teinud ja mullu novembris oma pika karjääri lõpetanud legendaarne Jüri Jaanson, vahendab Eesti Sõudeliit.

Lisaks Jaansonile jõudsid finaali igihaljas tsehh, kamaluga hõbemedaleid kogunud, kuid mitte kunagi kullale jõudnud Vaclav Chalupa, 2008. aastal Pekingis kulla võitnud Uus-Meremaa kaksikõed Caroline ja Georgina Evers-Swindell ning kolmekordne olümpiavõitja soomlane Pertti Karppinen.

Thomas Kelleri medal – 18-karaadise kullasisaldusega - on sõudmises kõrgeim tunnustus ning seda antakse välja silmapaistva tegutsemise eest alates 1990. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles