Villachis 4. koha saanud Nurmsalu võttis 24 tunniga kaks kilo alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Mihkel Maripuu

Austrias Villachis toimunud suusahüpete FISi karikasarja etapil 95- ja 87-meetriste hüpetega neljanda koha saanud Kaarel Nurmsalu isa Toomas tõdes, et tulemus ületas kõikide ootuseid.

«Neljas koht on parim tulemus üldse! Kolme hulka veel ei tulnud, samas ei jäänud pjedestaalilt ka väga kaugele. Miski peab siiski kättesaamatu ka olema!» rõõmustas Toomas Nurmsalu, kelle sõnul läks poeg võistlustele raskete treeningute pealt.

Seetõttu seati endale eesmärgiks tulla punktikohale ehk 30 parema hulka. Eilne kümnes ja tänane neljas koht ületasid need eesmärgid aga korralikult. «Karla pole kunagi võistelnud jõuproovil, kus on nii palju konkurente. Stardiprotokollis oli 83 nime ja see lõi kohe vere käima!» nentis Toomas Nurmsalu, kelle sõnul ei kulgenud võistlus sugugi muretult.

Palavuse ja dieedi tõttu võttis Kaarel Nurmsalu viimase 24 tunniga kaks kilo alla ja see andis hüppemäel valusalt tunda.

«Otsa pealt ära tõugates läksid jalad kohe krampi. Vesi oli organismist välja viidud ja palav oli ka. Aga eks me tegime sellest omad järeldused. Päris samamoodi ei saa enam võistlustele peale minna,» selgitas Toomas Nurmsalu, kelle sõnul kaalus poeg pärast võistlust 68,2 kilo. Ehk siis täpselt nii palju kui loodeti.

Kaarel Nurmsalu ise sõitis kohe pärast tänast võistlust Soome, et teha seal kaasa juba järgmisel võistlustuuril. Seetõttu ei õnnestunud teda ka kätte saada.

Märksa olulisemad võistlused seisavad ees 30.-31. juulil, kui kaasa tehakse Continental Cupil Courchevelis. Juhul kui ka seal õnnestub punktikohale pääseda, saab Nurmsalu muretult talvehooaega MK-sarjas alustada.

Nurmsalu oli Villachi tänasel võistlusel esimese vooru järel 95-meetrise hüppega teisel kohal, kuid teise vooru 87 meetrit langetasid ta üldarvestuses 233,5 punktiga neljandaks. Võitis 92- ja 96-meetriste hüpetega 246,5 punkti kogunud jaapanlane Reruhi Shimizu.

Kokku osales võistlustel 80 suusahüppajat, neist 44 mehel on ette näidata maailma karikavõistluste punktikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles