Kolmekordne maailmameister jätab vigastuse tõttu hooaja vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Tšudov
Maksim Tšudov Foto: SCANPIX

Venemaa laskesuusataja Maksim Tšudov peab vigastuse tõttu tuleva hooaja vahele jätma.

Vancouveri olümpiapronks ja kolmekordne maailmameister Tšudov avaldas, et teda vaevab seljavigastus, vahendab biathlon-online.de.

«See oli vist umbes hooaja keskel, kui mõistsin, et mu vigastus on päris tõsine. Magasin öösiti väga halvasti, tihti ärkasin öösel kell kaks üles,» ütles Tšudov Venemaa Laskesuusaliidu pressiteate vahendusel. «Ma ei taha midagi ennustama hakata, sest mu selg valutab siiani peaaegu iga päev. See ei pruugigi olla pelgalt põletik, vaid võimalik, et mul on näiteks selgroos väike mõra.»

Kuna raviprotsess alles kestab, andis 28-aastane Tšudov endale aru, et isegi kui ta saaks nüüd lähiajal treeningutega alustada, ei suudaks ta talvel ässadele konkurentsi pakkuda ning seetõttu on targem hooaeg vahele jätta. «Kolme-nelja kuuga pole võimalik Ole Einar Bjørndalenile ja Emil Hegle Svendsenile järele jõuda,» jäi ta realistlikuks.

Mulluse hooaja lõpetas Tšudov MK-sarja üldarvestuses 25. kohal, kaks aastat tagasi oli ta aga kokkuvõttes viies ning aasta enne seda seitsmes. Tšudovi kaks MM-kulda on teatesõitudest, kuid 2008. aastal tuli ta Östersundis ka sprindimaailmameistriks ning võitis päev hiljem jälitussõidus hõbeda, lisaks võitis ta Östersundis ka ühisstardiga sõidus pronksi. Kaks MM-hõbedat on Tšudovil veel – nii 2007. kui 2009. aastal oli ta jälitussõidus teine. Vancouveri olümpial kuulus Tšudov teatesõidus pronksi võitnud Venemaa nelikusse.

Tuleva hooaja on sunnitud vigastuse tõttu vahele jätma ka kahekordne MM-pronks Alexander Wolf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles