Kangert ja Mandri kolivad sotsiaalmajast Hispaania päikese alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rene Mandri.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rene Mandri. Foto: Andres Kalvik

Profirattureid Tanel Kangertit ja Rene Mandrit ootab elumuutus – Prantsusmaa linnas Saint-Etienne’is korterit jagavad sportlased kolivad Hispaaniasse.


Kangerti näide kummutab väite, nagu supleksid ratturid rahas ja elaksid luksusvillades. Maailma ühe rikkama meeskonna Astana ridadesse kuuluv Kangert ja Briti tiimis Endura Racing sõitev Mandri üürisid Lyoni lähedal asuvas Saint-Etienne’is tillukest eluaset hiiglama suures üheksakorruselises sotsiaalmajas. Kriminogeenses linnajaos paikneva üle kümne trepikojaga elamu asukatest suurema osa moodustavad tumeda- ja mustanahalised sisserännanud, nende tegemistest võivad mehed pajatada mitmeid värvikaid lugusid.

Hooaja lõpusirgel olevate Kangerti ja Mandri Prantsusmaa-periood saab õige pea otsa ning talvel alustavad nad ettevalmistust juba Gironas. Barcelona lähedal asuvas 100 000 elanikuga linnas ootavad eestlasi mõned Mandri tiimikaaslased, kes sealseid olusid kiitsid.

«Olen kuus aastat Prantsusmaal elanud ja hing ihkas vaheldust,» märkis Kangert. «Gironas on kliima ja treeningutingimused paremad, vähetähtsad tegurid polnud ka oluliselt mitmekesisemad vaba aja veetmise võimalused ning lennuühendus Tallinnaga. Saint-Etienne’is polnud mingit tahtmist korterist nina välja pista, normaalsesse keskkonda pääsemiseks tuli bussisõit ette võtta.»

Kangert teeb hooaja viimase võistluse 5.–9. oktoobrini peetaval Pekingi tuuril, Mandri paneb hooajale punkti 6. oktoobril toimuval ühepäevasõidul Pariis–Bourges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles