Tippliiga klubi soovis Lindperet värvata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere.
Joel Lindpere. Foto: SCANPIX

USA klubis New Yorgi Red Bulls leiba teeniv jalgpallur Joel Lindpere oli suvel lähedal siirdumisele ühte Euroopa viide tippliigasse (Inglismaa, Hispaania, Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa) kuuluvasse klubisse, ent tehing kukkus keerulise asjaajamise tõttu läbi.

Nimelt kuulub MLSis 51% jalgpalluri mängijaõigustest liigale ja 49% klubile, samas kui üleminekutasust teeniks klubi 66,6% ja liiga 33,3%. Tekib olukord, kus isegi siis, kui klubi on müügist huvitatud, võib liiga, kes ei soovi kaotada üht oma staarmängijat, tehingu blokeerida, kirjutab Õhtuleht.

Detsembris, kui leping läbi, on Lindpere olukord juba hoopis teine – ta võib minna, kuhu hing ihkab ja uus klubi mingit üleminekutasu maksma ei pea. «Mitmed Euroopa viie tippliiga meeskonand jälgivad Joeli tähelepanelikult,» kinnitas mänedžer Marko Välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles