Latvala ei suuda Tänaku seadistusega sõita

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Soome rallil kolmandat kohta hoidev Jari-Matti Latvala rääkis, et Ott Tänak sõidab temast erineva auto seadistusega.

Pärast 15. kiiruskatset kaotab Latvala Tänakule 44,6 sekundiga, Mads Östbergist jääb ta maha omakorda 20,9 sekundiga. Enne päeva esimest hoolduspausi selgitas Latvala, et Tänak on leidnud endale hea seadistuse, kuid tema ei suudaks samasuguse autoga sõita.

«Temal on auto seadistutatud sedasi, et see keerab hästi kergelt. Mulle see ei meeldi, sest mul pole nii pidamist. Talle see aga sobib ja ta tunneb end autos mugavalt. Seda tõestab ka fakt, et ta on kiireim,» ütles Latvala.

«Isegi, kui ma tahaks, ei saa ma seadistust selliseks keset rallit muuta, sest selleks tuleb muuta ka sõidustiili ning sellega testidel vaeva näha,» jätkas Latvala. «Ma tean, mida Ott praegu tunneb. Tema auto töötab korralikult ning ta on sõiduvees. Mina end päris nii hästi ei tunne.»

Kui Tänak on Latvala jaoks püüdmatus kauguses, siis kuidas on Östbergiga? «Madsi ma sõiduga kinni ei püüa, aga ma pean talle kogu aeg survet avaldama. Kui ta teeb sõiduvea, siis mul on võimalus, aga puhta sõiduga pigem mitte.»

Kuigi Latvala sooviks kodurallit väga võita, teadvustab ta endale, et peab praeguse positsiooniga hooaja senist käiku arvestades rahule jääma. «Minu hooaeg on olnud raske ning jään poodiumikohaga rahule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles