Noorenenud Selver annab Serbia tulevikumeeste vastu esimese eksami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mängijate särkidel ilutsevad sel hooajal hüüdnimed.
Tallinna Selveri mängijate särkidel ilutsevad sel hooajal hüüdnimed. Foto: Raigo Pajula

Kahe hooaja vahel noorenenud Tallinna Selveri võrkpallimeeskonnal seisab homme ees esimene küpsuseksam, kui eurosarjas astub vastu Serbia klubi Belgradi Crvena Zvezda.



Ainsa Eesti klubina eurosarjas kaasa tegeva Selveri esimene vastane tugevuselt teises eurosarjas CEV Cupil peaks olema igati jõukohane. Crvena Zvezdat võib pidada Serbia rahvusmeeskonna taimelavaks, koosseisule pilku heites vaatavad vastu noored – vanim mängija on 24-aastane – ja sihvakad tulevikutegijad.

Selveri peatreeneri Avo Keele käsutuses on Youtube’i üles laetud video Crvena Zvezda Serbia superkarika finaalis saadud 3:2 võidust sama linna klubi Partizani üle. Süvaanalüüsi pole võimalik selle põhjal teha, kuid esmamulje see vastastest loob.

Vastas kaks Euroopa meistrit

«Võidukohustusest ma ei räägi, kuid võimalused edasi pääseda on täiesti olemas,» ütles Keel. «Rünnakul saab suure koormuse kahemeetrine diagonaalründaja Dušan Petkovic, korralikul tasemel on ka 202 cm pikkune sidemängija Mihajlo Mitic (kuulus koos libero Filip Vijiciga tänavu Euroopa meistriks kroonitud Serbia rahvusmeeskonda – toim).»

Crvena Zvezda pole Selverile võõras vastane. Teineteise vastu mängiti kolm aastat tagasi Challenge Cupil. Selver võitis kodus peetud avamängu kindlalt 3:0, kuid kaotas võõrsil sama tulemusega. Järgnenud kuldne geim kuulus külalistele 15:10. Toonasest koosseisust on aga alles ilmselt ainult peatreener Zeljko Bulatovic.

Suure tõenäosusega saadab Keel Crvena Zvezda vastu sama algkoosseisu, kes tuli platsile ka nädalavahetusel peetud Balti liiga mängudes Daugavpilsi Universitate ja Tartu Pere Leivaga. Kuna Timo Tammemaa pole haiguste tõttu saanud piisavalt treenida, täidab temporündaja ülesandeid Martti Rosenblatt. Samal positsioonil tegutseb hoolimata põlvevalust Meelis Kivisild, kes sai eile viimase löökraviseansi. «Ravi pidi andma tulemuse kolme nädala pärast, kuid neljapäeval tulen kindlasti väljakule,» kinnitas Kivisild.

Ründajatele hakkab palle ette tõstma esimest hooaega nii vastutusrikkas rollis olev Martti Keel, nurgaründaja ülesanded on Kristjan Õuekallase ja lätlase Andrejs Baburovsi õlul. Suur rünnakuraskus langeb kogenud Argo Meresaarele ja tagaliinikindralina ehk liberona tegutseb Asko Esna.

«Olen optimistlikult meelestatud, põhjust häirekella lüüa pole,» sõnas Esna. «Crvena Zvezda on kindlasti mängitav ja võidetav vastane. Nende kodusaal on ka mitmele meie mängijale tuttav.»

Keele sõnul on Selveri kaks uut põhimängijat, tema poeg Martti Keel ja Baburovs kenasti meeskonda sulandunud. «Baburovs on kindlasti hea leid. Laupäeval oli ta kolm klassi nõrgema meeskonna vastu ilmselt närvis, pühapäeval nägi Pere Leiva vastu palju parem välja. Marttil vajab lihvimist ründajate tunnetus, kuid see paraneb ajaga,» selgitas Avo Keel.

Venno alustab Meistrite liigat

Kordusmäng peetakse järgmise nädala kolmapäeval Belgradis. Sel hooajal kehtib sama kuldse geimi reegel mis mullu ehk loevad vaid võidud ja geimide suhet ei arvestata. Kui Selver peaks kaheksandikfinaali jõudma, tuleb vastaseks Arago De Sete (Prantsusmaa) või Bukaresti Dinamo (Rumeenia). Allajäämise korral langeb Eesti meister aste madalamale Challenge Cupile – neli rahvusvahelist mängu on garanteeritud.

Täna alustab klubivõrkpalli mainekaimat sarja Oliver Venno koduklubi VfB Friedrichshafen, kes kohtub võõrsil Venemaa meistri ja alagrupi suursoosiku Kaasani Zeniidiga, kes hiljuti lõppenud klubide MMil pronksi võitis. B-gruppi kuuluvad veel Zalau Remat (Rumeenia) ja Asse-Lenniki Euphony (Belgia). Play-off’i kuraditosina parema sekka pääsevad iga grupi kaks edukamat pluss parim kolmanda koha omanik.

Postimees.ee teeb tänasest Friedrichshafeni ja homsest Selveri mängust otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles