Grit Šadeiko: liigun samm-sammu haaval esikümne suunas (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko.
Grit Šadeiko. Foto: Liis Treimann

Eesti mitmevõistleja Grit Šadeiko saavutas Berliini Euroopa meistrivõistlustel 6060 punktiga 12. koha. «Raske oli, kõik alad tulid raskelt. Ükski ala ei tulnud kergelt,» võttis Šadeiko võistluse kokku.

Grit Šadeiko hoidis avapäeva järel seitsmevõistluses 13. kohta, aga tõusis teise päevaga pügala võrra. «Selles mõttes oli nagu Ameerika mäed, nagu mitmevõistlus olema peabki. Esimene päev võttis nii paju rohkem välja ja teisel ei olnud enam kergust ja värskust,» võttis Šadeiko kaks võistluspäeva kokku. «Ma liigun samm-sammu haaval sinna 10 parema poole. Olen õnnelik, et sain lõpuni teha ja olen terve,» lisas mitmevõistleja.

Šadeiko tulemused Berliinis: 100 m tj 13,37 - kõrgushüpe 1.73 - kuulitõuge 12.50 - 200 m 24,61 - kaugushüpe 5.90 - odavise 48.11 - 800 m 2.18,78.

Eesti teine seitsmevõistleja Mari Klaup-McColl kahjuks teise päeva avaalal kaugushüppes tulemust kirja ei saanud. Ta osales veel odaviskes, kus sai kirja 42.96, ent tegi õlale liiga ja rohkem katseid ei teinud. Pärast odaviset jättis Klaup-McColl võistluse pooleli.

«Ma olen sellises vanuse juba, et kui viiakse pärast eelmist ala kohe välja ja pean kohe esimese viske täishooga tegema, siis nii juhtub. Midagi hullu pole õlaga, aga jõudu ei saanud viskesse enam sisse panna,» sõnas sportlane odaviske järel. «Enne odaviset oli väike lootus, et tuleb seal hea tulemus, sest olen sel aastal hästi visanud. Kaugushüpet läksin tegema suhtumisega kas-kõik-või-mitte-midagi, läksin riskima ja mõtlesin, et kui saan täpselt pakule pihta, tuleb ka hea tulemus.»

Klaup-McColl lisas, et muutus ehk pärast Pärnus EMi normi täitmist veidi ahneks. «Ühe tulemuse tegin ideaalsetes tingimustes väga hästi ja eks muutusin siis ahneks ning tahtsin kohe ka tiitlivõistlusel veel paremat tulemust saada. Aga ei ole see päris nii lihtne, pärast neid operatsioone pean tegelikult olema rahul, et ma suutsin üldse EM-ile kvalifitseeruda,» lisas seitsmevõistleja.

Klaup-McColli tulemused Berliinis: 100 m tj 14,00 - kõrgushüpe 1.73 - kuulitõuge 11.49 - 200 m 26,43 - kaugushüpe 0 - odavise 42.96.  

Naiste seitsmevõistluse kuld läks Belgiasse Nafissatou Thiamile 6816 punktiga, hõbedale tuli britt Katarina Johnson-Thompson 6759 punktiga ning pronksi võitis sakslanna Caroline Schäfer 6602 punktiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles