Valearvestus läks Ibrahimovicile maksma mitukümmend miljonit eurot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovici äriidee läks vett vedama.
Zlatan Ibrahimovici äriidee läks vett vedama. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Kui vahel võib tunduda, et Zlatan Ibrahimovicil läheb korda kõik, mida ta elus ette võtab, siis tegelikkuses see siiski päras nii pole. Rootsi jalgpallitähe ambitsioonikas äri kukkus nii silmapaistvalt läbi, et tõi talle mitmekümne miljoni euro suuruse kahjumi.

Dagens Industri teatel paneb Ibrahimovic kokkuleppel kompanjoni Petter Varneriga oma A-Z nime kandnud riideäri vaid kaheaastase tegutsemise järel kinni, olles kandnud 20 miljoni euro ulatuses kahjusid. Praegu Los Angeles Galaxy ridades mängiv 36-aastane Ibrahimovic asutas koostöös Norra moehiiu Varner Groupiga brändi A-Z («amatöörist Zlatanini» - toim.) kaks aastat tagasi, kui mängis veel Manchester Unitedis.

Ehkki 2017. aastal äri kasvas, selgus kokkuvõttes siiski, et kallite turunduskampaaniate tõttu ollakse selges miinuses. Lisaks ei leia kõrge hinnaga aluspesu siiski nii palju ostjaid nagu oodati. A-Z veebikülg on endiselt avatud, kuid tühjendusmüügi käigus on suurem osa meeste ja laste pesu seal juba 50% võrra alla hinnatud.

 

Boxershorts for winners. Game, set, match. @azsportswear #azbyzlatan

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles