Toyota ralliautot arendav Mäkinen: üritame masinat paremaks muuta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: TGR

Toyota meeskond koos Ott Tänakuga on valmistumas isukalt Türgi MM-ralliks, mille käigus üritatakse võistlusmasinat arendada üha paremaks.

Kui varasemalt on Toyotal olnud kuumades tingimustes probleeme masina ülekuumenemisega, siis nüüdseks peaksid need probleemid lahendused leidnud olema. Toyota on asunud hoopis leidma uuendusi, mis muudaksid auto veelgi kiiremaks ja stabiilsemaks.

Meeskonna pealik Tommi Mäkinen lausus Autosport.com'ile, et meeskond on pühendunud masina erinevate detailide arendusele, et muuta ralliauto veelgi paremaks: «Me üritame testide käigus mõista meie auto teatud osade iseärasusi, et masinat kiiremaks muuta.»

«Oleme varasemalt pühendanud kõvasti aega masina ülekannete ja keskdiferentsiaali arendusele. Nüüd on meie eesmärgiks leida paremaid lahendusi vedrustuse osas ja üritame arendada ka auto geomeetriat. Eks paistab, kas suudame midagi paremaks muuta,» rääkis Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles