Lappi Citroeniga liitumisest: see on riskantne otsus

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi jätab Toyota meeskonna ja liitub Citroeniga, väidab Soome meedia.
Esapekka Lappi jätab Toyota meeskonna ja liitub Citroeniga, väidab Soome meedia. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Esapekka Lappi nõustus faktiga, et tema üleminek Toyotast Citroeni oli riskantne, aga samas on soomlane tuleviku poole vaadates siiski positiivne.

Lappi otsustas uueks hooajaks liikuda Toyota meeskonnast Citroeni, mis on viimastel aastatel olnud selgelt nõrgim MM-sarjas osalev autotootja. Lappit hakkab Toyotas asendama hooaja alguses Citroenist kinga saanud Kris Meeke.

Lappi ise ootab aga uut aastat suure huviga ning on valmis vastu võtma keerulist katsumust. «Ma usun, et auto on vägagi võimekas. Citroeni meeskond on viimase kuue kuuga kõvasti arenenud. Kindlasti saab autot arendada, aga aga siiski on see juba paremat potentsiaali näidanud,» rääkis Lappi WRC koduleheküljele.

«See tundub halva otsusena. Miks ma peaksin sellise riski võtma? Jah, Toyota on MM-sarja juhtimas ja Citroen viimane. Kindlasti on olemas mingi risk, aga ma ei usu sellesse liigselt. Citroeniga liitudes on minu eesmärgiks tõestada, et nende auto ei ole sugugi nii halb, kui see välja paistab,» rääkis Lappi.

«Olen tegelikult 100% kindel, et asjad saavad kõik hästi olema. Citroeni sõitjatel ja meeskonnal on lihtsalt palju ebaõnne olnud. Vahel ka mõni halb otsus on sellele kaasa aidanud, et meeskonna pingutusi nurjata,» lausus Lappi.

«Mul õnnestus õppida üht-teist nii Jari-Matti Latvalalt kui ka Ott Tänakult. Nüüd on aeg õppida midagi uut Sebastien Ogier'lt. Siis peaks mul olema piisavalt kogemusi, et saada edukaks rallisõitjaks,» rääkis Lappi lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles