Manchester United vallandas Jose Mourinho

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho. Foto: Mark Kerton / PA Wire / PA Images / Scanpix

Manchester Unitedi jalgpalliklubi andis teada, et peatreener Jose Mourinho on vallandatud. Ohjad võtab üle ajutine peatreener, kelleks esialgsete andmete põhjal oli seni abitreenerina tegutsenud Michael Carrick. Nüüd on klubi selle info aga ümber lükanud ja kinnitanud, et 22. detsembril Cardiff City vastu peetava mängu ajaks loodetakse leida uus ajutine treener. Igal juhul on uus mees ametis hooaja lõpuni, kuniks portugallasele leitakse püsiv järglane.

Mourinho jõudis Unitedit juhendada kaks ja pool aastat, tema käe all lõpetati Inglismaa kõrgliigas esimene hooaeg kuuendana, ent võideti liigakarikas ja Euroopa liiga. Teisel hooajal tõstis Mourinho meeskonna teiseks.

Ent tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude, 17 vooru järel ollakse liigatabelis alles kuuendad. Nädalavahetusel kaotati võõrsil 1:3 Liverpoolile ning jäädakse liiga liidritest nüüd juba 19 punkti kaugusele. Meistrite liigasse viiv neljas koht on 11 punkti kaugusel.

Unitedi allakäigu üheks põhjuseks peetakse tüli Mourinho ja klubi juhtkonna vahel. Sel suvel soovis portugallane tuua klubisse uusi kaitsjaid ja nõudis selleks sajakonna miljoni naela suurust eelarvet, kuid ostuvõimalust talle ei antud. Alles täna kirjutas The Telegraph, et Mourinho on vastu jalgpallidirektori ametisse nimetamisele. Seni on mängijate ostu-müüki puudutavaid otsuseid klubis langetanud tegevjuht Ed Woodward.

Tõenäoliselt maksab United portugallasele vallandamise eest kopsaka kompensatsiooni, kuna Mourinho pikendas alles jaanuaris lepingut kuni 2020. aastani. Iroonilisel kombel vallandati Mourinho ka täpselt kolm aastat ja üks päev tagasi, kui ta juhendas Chelseat. Portugallane viis Londoni klubi 2005., 2006. ja 2015. aastal Inglismaa meistriks, lisaks on ta võitnud Portoga kaks korda liigatiitli ja korra Meistrite liiga, samuti on tal 2010. aastast olemas Meistrite liiga tiitel Milano Interiga.

Mourinho pole aga üheski klubis peale Chelsea vastu pidanud üle kolme järjestikuse hooaja. Vaid Chelseas alustas ta neljandatki hooaega, kuid pidi siis 2015. aasta detsembris lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles