Naiste murdmasuusatamise valitseja Johaug loobus ootamatult Tour de Skist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Sel hooajal täielik naiste murdmaasuusatamise valitseja Therese Johaug otsustas jätta Tour de Ski vahele ning tuleb starti alles Otepää MK-etapil.

Johaugi jaoks on olnud käimasolev hooaeg midagi tõeliselt uskumatut. Pärast dopingukaristuse kandist tagasi tippsporti naasnud Johaug on sel aastal startinud kuuel korral ja võtnud kuus võitu. MK-sarja tõeline domineerija otsustas aga üllatuslikult võtta nüüd kuu aja pikkuse pausi.

«Therese vajab nüüd natuke aega, et olla MMil heas hoos. Ta tundis, et ei ole hetkel enam parimas hoos ning väsimus hakkas kimbutama. Ma arvan, et see on tema poolt väga tark otsus võtta väike paus ning taastuda, et olla uuel aastal uuesti heas hoos,» rääkis Norra suusakoondise treener Vidar Lofshus Norra väljaandele VG.

Johaug pole aga ainuke, kes tundis, et vajab veidi puhkust. Lisaks Johaugile plaanivad aasta lõpus ning jaanuari alguses toimuva Tour de Ski vahele jätta ka rootslannad Charlotte Kalla ning Ebba Andersson. See tähendaks, et kolm neljast põhilisest MK-sarja valitsejast Tour de Skil starti ei tulegi.

Tippsuusatajaid on aga oodata 19-20 jaanuarini Otepääle, kus toimub viimane MK-etapp enne veebruari alguses toimuvat suusatamise MMi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles