Raske võidu saanud Kontaveit: pidin väga palju vaeva nägema

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Ma olen väga õnnelik, et suutsin niivõrd raskest matšist võitjana väljuda,» tunnistas Kontaveit, kes pidi sarnaselt teistele mängijatele rinda pistma keeruliste tuuleoludega. «Ma pidin võidu jaoks väga palju vaeva nägema, kuid olen väga õnnelik, et jõudsin teise ringi,» rääkis 22-aastane eestlanna, keda ootab teises ringis ees kohtumine endise maailma esireketi, otse 16 parema sekka pääsenud sakslanna Angelique Kerberiga (WTA 6.).

«Muidugi on ta väga hea mängija, kuid oleme temaga varem kohtunud ning olen saanud tema vastu hästi hakkama. Lähen väljakule ning püüan endast parima anda,» vaatas Kontaveit vastu eelseisvale mängule.

Mida aga suutis Kontaveit tänasest vastasest paremini teha, et lõpuks tuulistes oludes oma paremuse maksma pani? «Ma arvan, et suutsin hästi servida ning tundsin, et esimese servi tabavusprotsent oli üsna suur,» ütles 79 protsenti pallidest sisse löönud eestlanna. Samuti tõi ta ühe võidu võtmena välja agressiivuse.

Eelmisel nädalal Poolas Zielona Goras peetud Fed Cupil suutis Eesti tennisenaiskond jääda Euro-Aafrika tsooni esimesse gruppi püsima, kui alistas ellujäämismängus endise maailma esireketi Caroline Woznaickita (WTA 10.) mänginud Taani. Turniiri meenutab eestlanna vaid hea sõnaga. «Fed Cupil on alati hea mängida. Meie võistkonna eesmärk oli jääda püsima ning seda me ka suutsime. See oli taaskord lõbus nädal koos tiimikaaslastega ning ma olen meie naiskonna üle uhke,» tõdes ta.

Homse vastase Kerberiga on Kontaveit varem vastamisi läinud kahel korral, millest mõlemas on eestlanna lahkunud väljakult võitjana. Kui 2017. aastal Roomas alistas Kontaveit toonase maailma esireketi tulemusega 6:4, 6:0, siis mullu Stuttgardi turniiril andis Kerber vigastuse tõttu Kontaveidi eduseisul 6:0, 2:0 loobumisvõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles