Erich Teigamägi valiti Euroopa Kergejõustikuliidus tähtsale positsioonile

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Teigamägi.
Erich Teigamägi. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Kergejõustikuliit valis endale järgmiseks neljaks aastaks presidendi. Oma ametipositsioonil teenis võimaluse jätkata Svein Arne Hansen. Ühtlasi valiti Euroopa Kergejõustikuliidule nõukogu, millesse osutus valituks ka Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.

Alaliidu asepresidendi rolli kannavad järgmisel neljal aastal sakslanna Cherry Alexander, bulgaarlane Dobromir Karamarinov ja tšehh Libor Varhanik. Asepresidendi valimisel oli üks tingimustest see, et valituks osutuks vähemalt üks naine ja mees.

Alexanderist saigi alles teine Euroopa Kergejõustikuliidu naissoost asepresident. Esimene oli austerlanna Erika Strasser, kelle ametiaeg jäi vahemikku 1991-95.

Sarnaselt asepresidendi valimisele olid piirangud ka alaliidu nõukogu valmimisel – 13 liikmest pidid vähemalt kolm olema naised.

Euroopa Kergejõustikuliidu nõukokku kuuluvad järgmisel neljal aastal: Slobodan Brankovic (Serbia), Nadja But-Husaim (Valgevene), Raul Chapado (Hispaania), Fatih Cintimar (Türgi), Jean Gracia (Prantsusmaa), Karin Grute Movin (Rootsi), Marton Gyulai (Ungari), Frank Hensel, (Saksamaa), Anna Kirnova (Slovakkia), Dimakos Panagiotis (Saksamaa), Antti Pihlakoski (Soome), Sonja Spendelhofer (Austria) ja Erich Teigamägi (Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles