PM Sardiinias. Tänak vägevast päevast: oleksin rahule jäänud ka 10-sekundilise eduga

Siim Kaasik, Alghero
Copy

Sardiinia ralli teist täispikka võistluspäeva domineerinud Ott Tänak jäi päevaga rahule. Suur töö on tehtud ning nüüd on vaja see võiduks vormistada.

Tänak võitis laupäeval kõik kuus kavas olnud kiiruskatset. Esimese suure võidu sai ta juba enne rallipäeva algust, kui tegi võrreldes võitu püüdvate konkurentidega teise rehvivaliku, võttes kiiruskatsetel kaasa ka keskmise seguga rehve.

«Üleüldiselt päris tugev päev. Hommikul oli olukord parem kui eile. Stardipositsioon oli parem ja saime nende meestega samades oludes võidu sõita. Hommikul tegime õige rehvivaliku ning ka pärastlõuna oli meie poolt tugev,» võttis Tänak päeva kokku.

Rehvivaliku tegi Tänak tuginedes varasemale kogemusele ning tema sõnul see valik endast mingisugust riski ei kujutanud.

Päeva viimase katse finišis ütles eestlane, et on üllatunud, kui võidab ka selle katse. Ometi oli ta lähimatest konkurentidest taaskord enam kui viis sekundit kiirem. Nii kasvatas ta enne viimast võistluspäeva, mil kavas on neli kiiruskatset kogupikkuses 42 kilomeetrit, vahe teisel kohal oleva Dani Sordo ees 25,9-sekundiliseks.

«Meil ei olnud vaja viimast katset võita. Olime juba täitsa okei vahe ette sõitnud. Kui oleksin päeva lõpuks kümne sekundiga juhtinud, oleksin samuti rahule jäänud. Viimasel katsel me kõike ei üritanud,» sõnas Tänak.

Küsimusele, kas ta kontrollis ka pärastlõunal kavas olnud kahte esimest katset, vastas eestlane: «Esimesel kahel pärastlõunasel katsel ei kontrollinud ma midagi – sõitsin maksimumiga. Nii on viimasel päevale lihtsam vastu minna, kui väike edu on sees.»

Milline on Tänaku taktika homseks ning kas praegune edu võimaldab tal ka punktikatsele mõelda ja rehve säästa, vaata juba videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles