Medvedev kaotas matši, kuid võitis publiku austuse

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Daniil Medvedev väljakuintervjuul Flushing Meadowsil
Daniil Medvedev väljakuintervjuul Flushing Meadowsil Foto: Javier Rojas/Pi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste käigus korduvalt halva käitumise pärast välja vilistatud 23-aastane venelane Daniil Medvedev võitis New Yorgi publiku südamed finaali kangelasliku esitusega tagasi.

Kuigi pärast kolmanda ringi matši Feliciano Lopezega välja «buutatud» ning vihatuimaks meheks turniiril nimetatud Medevedev kaotas finaalmatši, võitis ta tagasi publiku toetuse.

Pühapäeval võitles venelane 0:2 kaotusseisus ennastsalgavalt ning see ei jäänud kogenud US Openi publikul märkamata.

«Ma teadsin, et pean oma südame neile jätma,» ütles Medvedev pärat viiesetilist trillerit.

«Pidin seda tegema eelkõige enda, kuid ka publiku pärast. Ma usun, et pealtvaatajad märkasid ning austasid mu võitlust. Olen neile selle eest tänulik.»

Varem oli Medvedev matšijärgsetes väljakuintervjuudes publiku vastu irooniline ning ebaviisakas. Pärast matši Lopeziga teatas ta vilekoori saatel publikule, et mida rohkem nad vilistavad, seda rohkem saab ta energiat, et võita. «Vilistage veel, andke mulle oma energiat, ma võidan teie rõõmuks,» sõnas ta sarkastiliselt.

Alates veerandfinaalidest muutis mees oma suhtlustooni ning palus matšijärgsetes väljakuintervjuudes publikult vabandust. Eurospordi kommentaator Mats Wilander arvas, et New Yorgi tennisesõbrad ei unusta sellist käitumist kunagi. Võib olla. Kuid andestada ameeriklased oskavad, sest finaalmatši kolmandas setis võis Arthur Ashe`i staadionil seisul 6:5 venelase kasuks esimest korda kuulda ka hõiked «Med-ve-dev, Med-ve-dev!».

«Ma tean, et ütlesin turniiril varem mõndasid asju nimme halvasti, kuid lubage ma ütlen midagi ka heade kavatsustega. Tänu teie energiale olen ma siin,» rääkis mees üle 23 000 inimesele, kes olid finaali vaatama tulnud.

«Olin üllatunud, et võitsin tagasi publiku poolehoiu. Kuid pidege meeles, olen kogu aeg olnud mina ise. Võitlesin viimse kui punkti pärast ja nad austasid seda. Pärast kolmndat setti tundsin, et nad tahavad veel tennist näha,» rääkis Medvedev, kes uues ATP edetabelis tõusis neljandale positisoonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles