Eesti Antidopingu juhatuse liige: meiega pole keegi ühendust võtnud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe.
Eesti Antidopingu juhatuse liige Henn Vallimäe. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Antidopingu juhatuse liikme Henn Vallimäe sõnul pole Rahvusvaheline Suusaliit seoses Eesti suusatajatele ning treeneritele Andrus Veerpalule ja Mati Alaverile määratud karistuse osas neile ametlikke dokumente esitanud.

«Mina pole ametlikke dokumente näinud, meiega pole keegi ühendust võtnud. Ma lugesin meediast, et uurimine käib,» lausus Vallimäe telefonitsi Postimehele, lisades, et Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) soovis Seefeldis lahvatanud dopinguskandaaliga ühele poole saada enne hooaja algust.

Praeguse seisuga on Eesti Antidopingul mustvalgel kirjas eestlastele määratud ajutised võistluskeelud, kuid ei midagi enamat. «FIS määras karistused talle teadaolevate faktide alusel, kuid lõpliku otsuse langetab CAS (Rahvusvaheline Spordikohus – toim),» sõnas Vallimäe. 

«Kui FISi uurijad käisid Eestis, siis nad andsid mõista, et soovivad novembris, enne hooaja algust karistused määrata. FISil on meie suhtes hoiak, et langetab otsuseid üle meie pea. Usalduskrediiti ei olnud, kuigi andsime kõik, mis teadsime,» jätkas Vallimäe.

Dopingureegleid rikkunud Austria suusatajad Max Hauke ja Dominik Baldauf said karistuse teada juulis, kuid Eesti suusatajad Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Algo Kärp, kasahh Aleksei Poltoranin ning treenerid Andrus Veerpalu ja Mati Alaver alles novembris.

Peamiseks põhjuseks on see, et tänavused maailmameistrivõistlused toimusid Austrias. «Austria suusatajaid menetles nende enda antidopinguagentuur. Seal oli siseriiklik menetlus,» lausus Vallimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles