Martin Järveoja: kui istud autosse ja jälle oksendad, siis mõtled, kas mulle on seda vaja

Priit Pullerits
Copy
Martin Järveoja tänavu Tšiili rallil.
Martin Järveoja tänavu Tšiili rallil. Foto: Martin Järveoja erakogu/Mcklein

Tänavu kaardilugejana autoralli maailmameistriks kroonitud Martin Järveoja märkis intervjuus Arterile, et tippsport pole meelakkumine. Muuhulgas rääkis Järveoja, et mõnikord tekib kaarti vaadates iiveldustunne.

«Kui Karliga (Karl Kruudaga – toim) alustasime, olid kõige hullemad asfaldirallid. Need olid kõva kannatamine. Tihti ärkasin hommikul üles ja teadsin juba ette, et just raja kirjutamise ajal – mitte võistluskatsete ajal, sest siis on adrenaliin üleval – võin oksendada kaks, kolm, isegi neli korda.

Kui istud autosse ja jälle tekib iiveldustunne, jälle oksendad, siis mõtled, kas mulle on seda vaja, kas see on asi, millega tahan elus tegeleda. Aga see läheb üle. Inimene on võimeline kohanema, harjuma,» kommenteeris Järveoja.

Ott Tänak ja Järveoja teevad autoralli MM-sarjas koostööd aastast 2017. Esimene etapp oli Monte Carlo. «Seal oli hästi palju asfaldirehvide soojendamist ja pidurdamist. Kui jõudsime testilt tagasi service’isse, hüppasin autost välja ja oksendasin – see oli mul Otiga esimene ja viimane kord. Iiveldamisega raskeid kohti on olnud ka hiljem, aga nii ekstreemseks pole enam läinud – jumal tänatud!»

Järveoja lisas, et Tänak ei ole pidanud oksendama. «Ott ei oksenda, aga ta on ka väga kehv kõrvalreisija,» muigas Järveoja. «Mina olen aastatega ära harjunud, aga kui tema teinekord kõrval sõidab ja telefoni vaatab, läheb tal suhteliselt kergesti pahaks.»

Loe pikka intervjuud Martin Järveojaga laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles