Seitse matšpalli päästnud Federer teenis uskumatu võidu: peaksin praegu Šveitsis suusatama (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Sydney Low/ZUMAPRESS.com

Maailma kolmas reket Roger Federer tegi Austraali veerandfinaalis uskumatu mängu, kui päästis seitse matšpalli ning alistas ameeriklase Tennys Sandgreni 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3.

Esimese kolme matšpalliga seisis Federer silmitsi neljanda seti kümnendas geimis, järgmise nelja matšpalliga tuli tal vastamisi olla sama seti kiires lõppmängus. Läbi ime suutis Federer mängu elus hoida. Kusjuures, kolmandas setis 0:3 kaotusseisus olles vajas Federer ka meditsiinipausi.

«Jah, see oli tenniseime,» tunnistas Federer. «Tuleb välja, et suutsin seitse matšpalli päästa. Sellisest seisust tavaliselt mänge ei võideta.»

Federer ütles, et vajas meditsiinipausi, sest tundis kubeme piirkonnas pinget. «Kui sul on probleem, pead sa teadma, kui kaugele sa sellega minna saad. Mulle ei meeldi väljakule treenerit kutsuda, see on märk nõrkusest ja ma ei taha seda näidata. Mul oli õnne, et ta ei suutnud mängu ära lõpetada,» ütles Federer.

Poolfinaalis kohtub Federer kas Novak Djokovici (ATP 2.) või Milos Raoniciga (ATP 35.). «Ega lihtsamaks midagi ei lähe. Mul tuleb nüüd puhkepäev. Kõigi nende õnnelike pääsemiste peale mõtlen, et peaksin tegelikult juba Šveitsis suusatamas olema. Mul on palju õnne olnud, nüüd võiks sellest juba maksimumi võtta,» lausus ta naerulsui.

Austraalia lahtistel oli see Federerile juba teine väga raske mäng. Kolmandas ringis alistas ta keerulisest seisust austraallase John Millmani.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles