Siim-Sander Vene koondise seisust: õigetel hetkedel jääb natuke mõistusest ja kogemustest puudu, aga olukord võiks ka palju hullem olla

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene esiplaanil.
Korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene esiplaanil. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene tunnistas vaatamata kaotusele Itaaliale, et võistkonna seis pole üldse paha. 

«Mõistusest ja kogemusest jäi natuke puudu. Just rünnakul läksime [teisel poolajal] oma asjadega sõlme. Ei teinud omi asju korralikult ära. Nad said järgi, seejärel ka ette ja kokkuvõttes meil lõpus väga võimalust ei tekkinud,» selgitas Vene kaotusmängu tagamaid.

Itaalia tõstis teisel poolajal kõvasti kaitsesurvet ning Eesti lihtsad punktid vähenesid miinimumini. Palju jäädi lootma kaugvisetele, kuid avapoolaja vabad positsioonid asendusid raskete üle käe linnukestega, mille tabavusprotsent väike. 

«Nad suutsid meid hästi välja suruda. Natuke läksid nemad agressiivsemaks, aga meie ajasime ka asjad sassi,» arutles Vene. «Kui koht on, siis tuleb peale visata, aga kohati jäi mäng ümmarguseks. Samas lauas käisime palju ja saime kätte - selle pealt isegi ei hävinud. Aga vahepeal tuli liialt ebaloogilisi viskeid.»

Tervikuna jääb kapten nädalaga, kus vaid mõne trenni pealt alistati Põhja-Makedoonia, kuid kaotati Itaaliale, rahule. «Mängupildist ja statistikast on näha, et käime korralikult lauas ja võitluslikkust jagub. Natuke jääb õigetel hetkedel mõistusest ja kogemusest puudu, aga üldine pilt on täitsa tipp-topp,» andis Vene noorele koondisele hinnangu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles