Ott Tänak võib juba kahe kuu pärast ralliradadele naasta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Keenia ralli 2019. aastal.
Keenia ralli 2019. aastal. Foto: TONY KARUMBA/AFP

Kuigi maailmas möllav koroonaviirus on kõik (spordi)plaanid pea peale pööranud, käivad Keenias hoolsad ettevalmistustööd WRC-ralli korraldamise nimel.

Autoralli MM-sari on alates märtsi keskpaigas toimunud Mehhiko võidukihutamisest olnud pausil ning praeguse seisuga jätkatakse hooajaga alles suve keskel, kui 16.-19. juulini kihutatakse Keenia liivateedel. 

Keenia valitsus võtab Safari ralli korraldamise osas sõna sellel reedel, kuid ralli korraldajad on valmis juba laupäevast osalejate taotlusi vastu võtma. Samamoodi hakatakse järgmisest nädalast vastu võtma ka meedia akrediteeringuid.  

Koroonaviiruse tõttu on tänavu WRC-sarjas kihutatud kõigest Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko teedel. Aprilli lõpus toimuma pidanud Argentina ralli lükati edasi ning Portugali ralli jäeti tänavu sootuks ära. Edasi on lükatud ka hooaja kuues võidukihutamine Sardiinias.  

WRC-sari ja Rahvusvaheline autoliit (FIA) pole ülejäänud hooaja osas veel sõna võtnud, kuid välistatud pole ka edasised vangerdused, näiteks Soome ralli hilisemaks nihutamine. 

Autoralli MM-sarja juhib praegu Sebastien Ogier 62 punktiga, talle järgnevav Elfyn Evans 54 ja Thierry Neuville 42 punktiga. Ott Tänak on 38 silmaga viies, tema ette mahub veel Kalle Rovanperä (40). 

51 miljoni elanikuga Keenias on ametlikult tuvastatud 715 koroonajuhtumit, surnuid on riigis 36. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles