M-Spordil on Esapekka Lappiga suured plaanid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: @World/M-Sport

Tänavu muutus WRC-sarjas väga palju. Mitmed mehed vahetasid meeskondi ning üheks selliseks oli ka Esapekka Lappi, kes liitus M-Spordi erameeskonnaga.  Olgugi, et tulemused pole hetkel veel vapustavad olnud, siis plaan soomlasega on pikem kui ainult praegune hooaeg.

Soomlase hooaeg algas üsna lootusrikkalt. Monte Carlos finišeerus M-Spordi esisõitja neljandana ja porises Rootsis kuulus talle viies koht. Mehhikos tabas meest suur ebaõnn, sest pärast esimest võistluspäeva esikolmiku konkurentsis püsinud Lappi sõiduvahend läks seitsmenda kiiruskatse lõpus põlema ja langes tuleroaks.

M-Spordi pealik Richard Millener usub, et Lappi on võimeline väga kiirelt sõitma ja ka rallisid võitma. «Ta teab, mis tuleb teha, et uus auto endale mugavaks muuta. Oleme näinud, milleks ta on võimeline, kui auto korralikult liikuma saab,» selgitas Millener. «Nägime seda juba 2017. aasta, kui ta esimesel hooajal Toyota roolis Soomes võidutses.»

Kahjuks pole Lappi õigesti M-Spordi meeskonnaga veel kohanenud ja koroonaviirus ei too ka mingit kasu, kuna ralliautoga sõitmine hetkel pole lihtsalt võimalik. «Usun, et näeme peagi Lappi õiget minekut,» jätkas M-spordi pealik.

Kui Lappi tänavu häid tulemusi ei näita, siis tema töökoht kuidagi ohus ei ole. M-Spordil on temaga suuremad plaanid ja koostööd soovitakse jätkata ka uue generatsiooni masinatega. «Soovisime enda ridadesse tänavuseks hooajaks arenevat sõitjat ja Lappi just seda ka on. Meie plaanis kuulub ta sõitjate hulka ka hübriidmootorite ajastul ja nende klapp Teemu Sunineniga on suurepärane. Loodetavasti utsitab ta Teemut ka rohkem pingutama,» lõpetas Millener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles