Galerii Kalju kindlus püsis Flora vastu tund aega, kuid seejärel lagunes

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Nädala keskel Tallinna FCI Levadiast üle olnud Nõmme Kalju teist vooru järjest Eesti jalgpalli kõrgliigas võidurõõmu tunda ei saanud, kuna täna jäädi koduplatsil 1:2 alla Tallinna Florale. 

Mänguskoori avas Kalju poolt nende kahe nädala tagune patuoinas Vladislav Homutov – mäletatavasti sai ukrainlane kaotusmängus Legioni vastu punase kaardi –, kes lükkas 17. minutil väravavõrku Amir Natho antud nurgalöögi. 

Teisel poolajal tulid Jürgen Henni hoolealused väljakule selge plaaniga lüüa viigivärav ning selleni jõuti lõpuks 63. minutil, kui Premium Liiga parim väravakütt Rauno Sappinen sai Konstantin Vassiljevi söödust kirja hooaja kaheksanda tabamuse. 

Kümme minutit hiljem haaras tiitlikaitsja juba juhtohjad enda kätte, kui Rauno Alliku saatis efektse kaar(pea)palli Marko Meeritsa selja taha. 

Kalju küll üritas iga hinna eest taas viiki jalule seada – peatreener Marko Kristal saatis seetõttu ründeliini ka ligemale kahemeetrised tagalamehed Mikk Reintami ja Deniss Tjapkini –, kuid tulutult. Kohtumine lõppes Flora 2:1 võiduga. 

Flora peatreener Jürgen Henn ETV2 otse-eetris: «Mängisime väga hea mängu. Esimene poolaeg oli palju võimalusi, tulime siia ja proovisime palliga mängida. Me ei treeninud enne seda mängu kunstmurul ja oli näha, et ründajatel oli raske põrkeid hinnata, mistõttu jäid pallid aeg-ajalt jala alla kinni. Aga mängisime meeskondlikult hästi ja domineerisime. Kaljul palju võimalusi polnud. Olime täna võitu väärt.» 

Kalju peatreener Marko Kristal: «Kui Florale oma eksimustest ja lohakustest nii palju võimalusi annad, siis lõpuks kasutavad nad need ära. Teise värava puhul oli lisaks natukene õnne kaasas. Flora mängis täna kindlamalt kui meie. Kõik oli kinni lihtsates eksimustes: kui räägin mängijatele, et peate [kogu aeg] teadma, kus Sappinen on, sest muidu lööb ta värava. Sama on ka Vassiljeviga. Õppetunni koht, aga see kõik peaks olema enne selge.» 

Kuuenda vooru viimases matšis naases võidulainele Paide Linnameeskond. Viimases kahes voorus Flora ja Levadia paremust tunnistanud paidekad olid Tartus 2:0 üle sealsest Tammekast. Väravad kirjutati tolles matšis Edrisa Lubega ja Sergei Mošnikovi nimele. 

Tänases varases mängus pani tulevärgi püsti Viljandi Tulevik, kes virutas FC Kuressaare võrku koguni viis vastuseta palli. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles