NBA andis mängijatele hooaja jätkumise osas valikuvõimaluse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Houston Rocketsi tähtmängija James Harden.
Houston Rocketsi tähtmängija James Harden. Foto: Nell Redmond/AP

Maailma tugevaim korvpalliliiga NBA peab hetkel läbirääkimisi mängijatega ja lubab neil soovi korral ka hooaja jätkamisest loobuda. 

Reedel toimunud kõnelustel osales kokku 50 erinevate klubide mängumeest ja seal arutati hooaja jätkamiseks nõutavate tingimuste üle. Mitme meeskonna esindajatel tekkis mõne punkti osas küsimusi.

Kuna kõik 22 konkurentsis olevat meeskonda peaksid sõitma Orlandos asuvasse Walt Disney kompleksi, kust nad ei tohi hooaja lõpuni lahkuda, siis pole kehvemate tiitlivõimalustega meeskondadel väga suur huvi sellise plaani vastu. 

NBA andis lubaduse, et kõik mängijad ei peagi hooaega jätkama. Kui arvatakse, et oht nende tervisele suureneb, siis võib rahulikult mitte kohale tulla ja sellele ei kaasne ühtegi karistust.

Hooaeg peaks jätkuma 31. juulil. Välja on mõeldud eriti keeruline süsteem. ESPNi teatel saaks 31. juulist alates Orlandos mängida 13 Lääne- ja 9 Idakonverentsi klubi. Esmalt peaks igaüks «põhiturniiri» - tundub, et jutumärgid on siis kohased! - lõpuni kaheksa kohtumist, seejärel tuleks vajadusel veel eraldi mängud viimaste play-off-kohtade selgitamiseks. NBA meister selguks hiljemalt 12. oktoobril ning kogu elamine ja mängimine toimuks Walt Disney keskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles