Ametlik: Šarunas Jasikeviciusest sai Barcelona peatreener

Toimetas Ville Arike
Copy
Šarunas Jasikeviciusel on valida kahe väga hea pakkumise vahel.
Šarunas Jasikeviciusel on valida kahe väga hea pakkumise vahel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Pärast seda, kui FC Barcelona korvpallimeeskond teatas kolmapäeva õhtul lepingu lõpetamisest peatreener Svetislav Pesiciga, lõi Vana Maailma meedia kihama. Üksteise järel kuulutasid erinevad portaalid, et selle töö saab seni Kaunase Žalgirist juhendanud Šarunas Jasikevicius. Nüüd ongi Barcelona tehingust ametlikult teatanud, leping sõlmiti kolmeks aastaks.

Kaks säutsu Barcelona Twitteri kontolt:

Ja säutse Kaunase Žalgiriselt:

Leedu korvpalliajakirjaniku Donatas Urbonase teatel on oodata, et Jasikevicius võtab mõne koos temaga seni Žalgirises töötanud treeneri Katalooniasse kaasa, sealhulgas parema käe Darius Maskoliunase. Samas on Maskoliunas nüüd Žalgirise esimene valik peatreeneri kohale.

Olukord enne ametlikku teadet:

Jasikevicius oli viimastel päevadel pidanud läbirääkimisi Vana Maailma korvpalli teise suurjõu Istanbuli Fenerbahcega, kes hakkas palavikuliselt uut juhendajat otsima pärast Željko Obradoviciga peetud kõneluste lõppemist teatega, et serblasest juhendaja võtab tööst pausi. Esimene siht oli Jasikevicius, Türgi meedia väidete kohaselt pakuti talle aastas 1,4–1,5 miljonit eurot.

Ent Šaras teadis, et peab ära ootama Hispaania meistrivõistluste lõpplahenduse. Ning asjaolu, et Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia sai jagu Barcelonast, tähendas särtsaka leedulase poole piidlevatele klubijuhtidele mõnel määral ehk kergendustki. Erinevate allikate väitel on Jasikeviciusele pakkumine lauale löödud.

Türgi lehemees Ugur Ozan Sulak säutsus Twitteris, et Barce lõi letti «kõigest» miljoni, kuid sellest Jasikeviciuse südame sulatamiseks piisas. Ta lisas, et allkirju lepingul veel pole, kuid kõik liigub selle poole.

Loole tuleb lisada emotsionaalne plaan: Jasikevicius mängis ise Barcelonas aastatel 2000–2003 ja neist viimasel aastal võitis klubiga Euroliiga (saatuse tahtel oli peatreener siis Pesic!). Ta läheks sinna nagu koju.

Lisaks saab ta arvestada Euroopa ühe parema mängijatevalikuga juba praegu: Nikola Mirotic, Cory Higgins, Thomas Heurtel, Victor Claver, Kyle Kuric. Klubi on sel suvel hankinud Ateena Panathinaikoses leiba teeninud mängujuhi Nick Calathese, kes on Vana Maailma paremaid söödumeistreid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles