Adamo andis sahinatele hoogu juurde: olen optimistlik, et Hyundai jätkab

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Reede hommikul said rallisõbrad lugeda viimaks ometi lohutavaid ridu, kui Autospordi žurnalist Jason Craig kirjutas, et Hyundai on hakanud oma järgmise hooaja hübriidmasina kallal vaikselt tööle. Tiimipealik Andrea Adamo seda veel ei kinnitanud, kuid oli siiski optimistlik, et Lõuna-Korea autotootjat näeb WRC-sarjas ka tuleval aastal. 

«Olen võrdlemisi optimistlik, et Hyundai osaleb ka WRC uue ajastu esimesel hooajal ehk 2022. aastal, kuid mõistagi ootame me peakontorist selle kohta veel ametlikku kinnitust,» lausus ta mõned tunnid hiljem samamoodi Autospordi veergudel ilmunud usutluses. 

Samas rahustas itaallane rallisõpru, et kui roheline tuli Lõuna-Koreast lõpuks saadakse, siis ei alusta Hyundai meeskond tööd nullist. «Meie insenerid ja disainerid juba teevad meile praegu teadaoleva informatsiooni põhjal tööd. Aga kui peaksin ütlema, kaua peame veel rohelise tule saamiseks ootama, siis seda ma ei tea.»

Lisaks uuriti tiimipealikult, kas hübriididele üleminek on tema silmis üldse mõttekas. Vastus oli aga diplomaatiline: «Arvan, et peame ootama vähemalt kolm aastat enne kui sellele küsimusele saame vastata. Põhiküsimus on tegelikult ju lihtne: palju tehasetiime siis WRC-sarjas kihutab? Kui meil on sarjas selle aja möödudes kaks-kolm meeskonda, siis teame, et otsus oli vale. Kui aga viis, siis võib öelda, et üleminek hübriididele töötas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles