Kontaveit tervitaks kodust WTA-turniiri: see oleks noortele väga kasulik

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kui üldiselt võib pikkadest plaanidest (ja nende tegemisest) koroonaajastul pigem und näha, siis vähemalt naistennisistide elu muutus eelmise nädala lõpus natukene lihtsamaks.  

Nimelt avalikustas naiste tennise katuseorganisatsioon WTA suve teise poole võistluskalendri, mis lubab valgepalluritel enda tegemisi natukene paremini sättida. 

Siiani oli tennisistide jaoks teada ainult see, mis võistlused toimuvad suve esimeses pooles ehk enne Wimbledoni muruturniiri. Nüüd pandi paika ka sellele järgnevad üheksa nädalat, mis hõlmab ennast perioodi kuni sügisese US Openini. 

Sellesse vahemikku jääb kaks WTA 1000 turniiri (Montreal ja Cincinnati), üks WTA 500 võistlus (Silicon Valley) ning kuus WTA 250 turniiri (Budapest, Praha, Lausanne, Gdynia, Palermo ja Cleveland).

Praegu Stuttgardi saviliivaturniiril võistlustules olev Eesti esireket Anett Kontaveit kuulis sellest eile ajakirjanike käest ning tervitas teadaannet naeratusega. «Mõistagi on alati tore asju ette teada ja planeerida. Kava ja programmi kokkupanemine mängijate jaoks – see kõik võtab ju aega. See ei juhtu niisama üle öö ja mul on hea meel, et meil on nüüd rohkem aimu selles osas, mida oodata,» sõnas Kontaveit, kes oli eile Stuttgardi turniiri avaringis 6:2, 6:3 üle kvalifikatsioonikadalipu kaugu põhiturniirile jõudnud Julia Middendorfist

18-aastane sakslanna jaoks, keda ei leia isegi WTA-edetabelist, oli see alles karjääri seitsmes WTA-taseme profiturniir ning see sai võimalikuks ainult seetõttu, et korraldajad otsustasid talle kvalifikatsiooni jaoks vabapääsme anda. 

Viimase aasta jooksul on ka Eesti tenniseringkondades vaikselt hakatud sahistama võimaluse üle Maarjamaal viimaks WTA-turniiri korraldada. Arvestades, et sellisel juhul oleks meilgi võimalik enda noortennisistidele n-ö suure mängu nuusutamise võimalusi pakkuda, siis ilmselt oleks see igal juhul teretulnud?

«Muidugi see oleks väga äge, kui Eestil oleks oma WTA-turniir,» sõnas Kontaveit esimese hooga, kuid lisas seejärel, et selle korraldamine on siiski väga kallis ettevõtmine. «Aga noormate jaoks oleks see kindlasti hea, kui nad saaksid ennast proovile panna ning saaksid aimu sellest tasemevahest, mis on ITF- ja mis WTA-turniiridel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles