UEFA otsus hakata EM-pileteid tühistama nii-öelda odavamast otsast ajas fännid marru

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Euro 2020, pilt on illustreeriv.
Euro 2020, pilt on illustreeriv. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA sattus selle nädala lõpus suure pahameeletormi ohviks, kui otsustas hakata tühistama esimesi EM-pileteid. 

Fännidele välja saadetud meilis põhjendas UEFA oma otsust kestva koroonaviiruse pandeemiaga, mistõttu on staadionitel publikupiirangud. Ühelegi staadionile ei lubata praeguste plaanide kohaselt üle 50 protsendi rahvast. Inglismaa suurimal vutiareenil Wembley'l, mis võõrustab kõiki Inglismaa alagrupimänge, tuleb ilmselt hakkama saada aga 25-protsendilise täitumisega (ca 21 000 piletit). 

Ent fännid, kellest mõningad on pileteid omanud koguni 2019. aastast, pole pahased mitte selle peale, vaid fakti, et samal ajal kui nendel nahk üle kõrvade tõmmatakse, jätkab UEFA n-ö luksuspakettide (hospitaliy tickets) müüki.

«Fakt, et sa saad jätkuvalt suurema hinnaklassiga pileteid osta, on lihtsalt meie haavale soola hõõrumine,» põrutas Bristolist pärit George Hull väljaandele Sky Sports. «Ma ausalt öeldes isegi ootasin piletitest ilma jäämist, sest meie oleme ju need, kes kõige vähem maksavad.»

Birminghamist pärit Scott Sheppard duubeldas teda: «Ma olen üdini pettunud ja löödud, sest minagi ju loen Twitterist, et nad jätkavad rahumeeli firmadele mõeldud pakettide müümist, mille hinnad algavad 1000 eurost. Mul on tunne, et nad lihtsalt otsustasid kõikidele odava pileti omanikele vee peale tõmmata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles