Vigastatud Kaia Kanepi Pariisi turniiril kaasa ei mängi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Kaia Kanepi loobus õlavigastuse tõttu osalemast Pariisis toimuval suurturniiril. 637 000-dollarilise auhinnafondiga WTA turniiril oli avaringis tema vastaseks loositud maailma edetabelis 38. kohta hoidev ameeriklanna Christina McHale. Õlahäda on Kanepile tüli teinud juba mõnda aega, kuid esmaspäevasel turniirieelsel treeningul süvenes probleem veelgi.



«Alates viimasest Austraalia lahtistel peetud mängust on mind vaevanud põletik kaelas ja õlas,» tunnistas Kanepi. «Olen küll püüdnud ennast selleks turniiriks mänguvormi saada, aga see ei õnnestunud.»

Kuna Kanepi jõudis möödunud aastal Pariisi turniiril veerandfinaali ja teenis seal 200 punkti, tähendab see, et vastavalt edetabeli koostamise süsteemile jääb ta nendest uue nädala paremusjärjestust arvestades ilma. Seega langeb Kanepi kindlasti ka mõned read järgmises maailma edetabelis, kus ta hetkel hoiab 25. kohta.

Lisaks Kanepile, kellel oolnuks Pariisis üheksas asetus,  loobus Pariisi turniirist ka  viiendat asetust omanud sakslanna Sabine Lisicki, keda vaevab viirushaigus. Kõrgeima paigutusega on turniiril Maria Šarapova.
Värskes edetabelis pidi kõvasti positsioone loovutama Anett Kontaveit, kes andis ära tervelt 70 kohta ja on nüüd 658. tabelireal. Margit Rüütel langes 112 kohta ja hoiab 943. positsiooni.

Edetabelit juhib ikka Austraalia lahtiste võitja Viktoria Azarenka, teine on tšehhitar Petra Kvitova ja kolmas venelanna Maria Šarapova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles