Kuuest kuus – Viljandi ja Serviti jätkasid Balti liigas võidulainel

Postimees Sport
Copy
Raiko Rudissaar (palliga) tegi viimaste aastate resultatiivseima mängu, visates Serviti parimana HK Ogre vastu kaheksa väravat.
Raiko Rudissaar (palliga) tegi viimaste aastate resultatiivseima mängu, visates Serviti parimana HK Ogre vastu kaheksa väravat. Foto: Helin Potter

Päeval kahest mängust võidu ja kaotuse saanud Eesti käsipalliklubide saldo Balti liigas paranes õhtul tublisti. Viljandi HC alistas võõrsil liigatabelis kolmandat kohta hoidva Kaunase Granitas-Karysi 31:21 (12:9) ning Põlva Serviti oli kodusaalis 37:28 (19:15) üle Läti klubist HK Ogre.

Viljandi ja Serviti jätkavad Balti liiga tabelitipus, olles võitnud kõik kuus kohtumist. Viljandil on väravate vahe viie võrra parem ja nii hoitakse liidrikohta. Lähimad jälitajad jäävad juba nelja punkti kaugusele. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper tõusis tänase võiduga kuue silma peale, Raasiku/Mistral on neli ja SK Tapal kaks punkti.

Marko Koks: hea kaitsetöö pealt tuleb enesekindlus ka rünnakul

Õhtupoolse sessiooni avamängus alustasid Kaunase Granitas-Karys ja Viljandi HC mõlemapoolselt hea kaitsega ning Balti liiga tippu kuuluvad puurivahid Lukas Gurskis ja Rasmus Ots tegid suurepäraseid tõrjeid. Ikkagi sai Viljandi pärast Andrei Basarabi tabamust kuuendal minutil 4:1 juhtima.

Seitse minutit hiljem oli tablool viik 5:5 ja peagi pääsesid leedukad ette. Kaotusseisus 7:8 hoidsid mulgid vastaseid kümme minutit väravata. Ots sooritas hiilgetõrjeid, rünnakul viskas Kristo Voika kolm väravat järjest ning kaitsespetsialist Simon Drõgin viis Viljandi 12:8 juhtima. Poolaja lõpusireeniga tabatud karistusviskega vähendas Granitas vahet.

Kaks väravat Hendrik Koksilt, üks Mikk Varikult ning muidugi veel paar tõrjet Otsalt ning 33. minutil oli Viljandi peal 15:9. Viis minutit hiljem tuli pärast Koksi ja Ott Variku täpseid viskeid juba 19:11 ning ehkki Granitas võitles, polnud hoogu sattunud Viljandit võimalik pidurdada.

Kuues järjestikune võit Balti liigas tuli tulemusega 31:21. Viljandi täpseim Kaunases oli Koks üheksa tabamusega, Voika ja Ott Varik lisasid viis väravat. Pühapäeval kohtutakse Alytuses täna SK Tapa minimaalse paremusega alistanud Varsa-Stronglasasiga.

«Peamise võiduvõtmena peab ikka ja jälle välja tooma kaitsetöö. Kui me nii suudame kaitsta, nagu viimastes mängudes, siis tuleb enesekindlus ka rünnakul. Eriti teisel poolajal saime lihtsaid väravaid, Rasmus aitas ka kõvasti ning suutsime agressiivsust lõpuni hoida ja vastased tempoga lämmatada,» kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks.

Ogre hakkas vastu, aga Serviti pika ja kvaliteetse pingi vastu ei saanud

Teist nädalavahetust järjest Eestit külastav HK Ogre tõestas Põlvas, et õhukese, aga kogenud koosseisuga ei anta kellelegi midagi lihtsalt. Kohtumise algul saadi paaril korral juhtimagi. 12. minutil pääses Hendrik Varuli tabamusest 8:5 ette Serviti, kuid kuus minutit hiljem oli jalul 10:10 viik.

Serviti otsis rünnakul toimivat kooslust ja kaitses jäädi põgusalt hätta lätlaste ülekaaluga, kuna Ogre kasutas väravavahi asendamist seitsmenda väljakumängijaga. Avapoolaja lõpul õnnestus hea viskehoog üles saada nii Anatoli Tšezlovil kui ka Raiko Rudissaarel ning vaheajale mindi Serviti juhtimisel 19:15.

Teise pooltunni algul viis Tõnis Kase põlvalased kuuega ette, 23:17, ent siis stabiliseerus vahe tükiks ajaks nelja-viie värava peale. Kolmveerandtunni täitudes hakkas Serviti eest libisema, 51. minutil tabas Sander Sarapuu kiirrünnaku lõpetuseks seisuks 32:24.

Serviti peatreener Kalmer Musting andis Balti liiga debüüdi Kermo Saksingule, kes kahes viimases duubelmeeskond Põlva Coopi mängus visanud kokku 30 väravat. 18-aastane noormees sai käegi valgeks ja Serviti võitis 37:28. Rudissaar tabas kaheksa, Kase seitse ja Tšezlov viis korda.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

10.10. 14:00 Alytuse Varsa-Stronglasas – Viljandi HC (Alytuses)

10.10. 14:00 Kaunase Granitas-Karys – SK Tapa (Kaunases)

10.10. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HK Ogre (Kehras)

10.10. 16:00 Põlva Serviti – Ludza SK Latgols (Põlvas)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles