Djokovic tunnistas, et osales koroonahaigena kahel üritusel (8)

Postimees Sport
Copy
Novak Djokovic 12. jaanuaril Melbournes treenimas Austraalia lahtisteks.
Novak Djokovic 12. jaanuaril Melbournes treenimas Austraalia lahtisteks. Foto: James Ross/epa/scanpix

Novak Djokovic tunnistas, et osales enne Austraaliasse tulemist intervjuul ja fotosessioonil, olles samal ajal teadlikult koroonapositiivne. Ta põhjendas, et ei tahtnud kokkulepitud intervjuud ära jätta ja ajakirjanikku alt vedada.

Instagramis tehtud postituses ütles maailma esireket, et tahab ümber lükata maailmas leviva valeinformatsiooni, mis puudutab tema tegevusi ja üritustel osalemisi detsembris, enne kui sai teada oma PCR koroonatesti tulemuse.

Djokovic selgitas sotsiaalmeedias tehtud postituses, et pidi Prantsusmaa väljaandele L’Equipe antud intervjuu ajal ja pildistamisel olema karantiinis, sest oli koroonapositiivne. «Viibisin 14. detsembril Belgradis korvpallimängul ning hiljem sain teada, et mitmed seal osalenutest olid koroonapositiivsed.

Mul polnud sümptomeid, tegin 16. detsembril kiirtesti, mis oli negatiivne. Ettevaatusabinõuna tegin samal päeval ka PCR-testi. Järgmisel päeval käisin Belgradis tenniseüritusel, kus andsin lastele üle auhindu. Tegin kiirtesti, mis oli negatiivne, mul polnud sümptomeid. PCR-testi positiivne tulemus tuli alles pärast üritust.

18. detsembril käisin Belgradis enda tennisekeskuses ja andsin ammu kokkulepitud intervjuu. Tegin kõik, et intervjuu ajal distantsi hoida, maski võtsin peast vaid pildistamiseks. Pärast seda läksin koju isolatsiooni. Tunnistan, et tagasi vaadates oli see viga ja ma oleksin pidanud intervjuu ära jätma,» põhjendas Djokovic.

Djokovic tunnistas, et Austraaliasse saabudes piiriametnikule antud deklaratsioon oli vigane ning ei sisaldanud kõiki riike, kus ta oli viimaste nädalate jooksul viibinud. Ta põhjendas, et vea tegi tema agent, kuid tegemist ei olnud sihiliku valeinfoga, vaid inimliku eksitusega.

Deklaratsioonis kinnitas Djokovic, et polnud kaks nädalat enne 6. jaanuari reisinud teistesse riikidesse peale Serbia, kuid teadete kohaselt oli 34-aastane tennisist käinud ka Hispaanias.

Serblase avaldus tuleb ajal, mil Austraalia valitsus kaalub, kas Djokovic riigist välja saata või mitte. Djokovic loodab järgmisel nädalal algaval Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel tiitlit kaitsta. Esmaspäeval otsustas kohus Djokovici vabadusse lasta, kuid jätkuvalt püsib õhus võimalus, et mees deporteeritakse ja talle seatakse Rohelisele mandrile naasmise keeld.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles