Kuusmaa tahab Bozemani juba koju tagasi saata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles esmaspäeval Eestisse jõudnud Solomon Bozemani karjäär Kalev/Cramos jääb lühikeseks.
Alles esmaspäeval Eestisse jõudnud Solomon Bozemani karjäär Kalev/Cramos jääb lühikeseks. Foto: Mihkel Maripuu

Alles esmaspäeval Tallinna jõudnud ameeriklasest tagamees Solomon Bozeman jättis kahes esimeses kohtumises Kalev/Cramo peatreenerile Aivar Kuusmaale nadi mulje. «Pigem on tegemist mängijaga, keda pole mõtet hooaja lõpuni siin hoida,» sõnas ta.


Laupäeval kaotas Kalev Ühisliigas 63:77 Samaarale. Bozeman mängis 20 minutit ja viskas selle ajaga kuus punkti. Säravaid esitusi ei pakkunud Kalevi ülejäänudki leegionärid – kuue punktiga piirdusid ka Armands Škele ja Bamba Fall. Pavel Uljanko arvele kanti 11 silma, meeskonnast sisuliselt lahkunud Nikolai Varbanov platsile ei saanud.

«Mingid head omadused on Bozemanil mõistagi olemas, kuid vaadates järgmise hooaja suunas, pole tema mängitamisel mõtet,» mõtiskles Kuusmaa. «Vajame oma tagaliini füüsiliselt tugevamat mängijat, kes võtaks ette ja murraks jõuga korvi alla välja.»

Kuusmaa loodab juba täna langetada koos meeskonna juhtidega Bozemani suhtes lõpliku otsuse. Siis jääb tal veel kolmapäevani aega muretseda endale uus mängija. Eesti meistriliiga üleminekutähtaeg saab läbi 29. veebruaril.

Samaks ajaks peab kõik selgeks saama ka tsenter Varbanoviga. Bulgaaria koondislase nõustus oma ridadesse võtma Tallinna Kalev. Tingimustes on kokku lepitud, ent ametlikult pole tehingut veel toimunud. «Seni harjutab ta koos meiega. Enamiku asju saab ta kaasa teha, kuid viis viie vastu mängides jäi ta mõistagi alati kõrvale,» kirjeldas Kuusmaa.

Veebruarikuu on kujunenud Kalevile väga kesiseks – kaotusi on saadud kõigis kolmes liigas. Kuusmaa meenutas, et sarnased tagasilöögid tabasid meeskonda ka aasta tagasi. «Toona vajusime haiguste ja vigastuste pärast auku ja tänavugi hakkasid kõik jamad samast asjast pihta,» rääkis ta. «Meie mängust on täiesti kadunud oma kaitse, tänu millele hoidsime vastaseid teatud punktipiiril. Ja kui me lisaks ei suuda ka ise sisse visata, polegi võimalik võita.»

Kuusmaad ootavadki ees keerulised päevad. Märtsis mängitakse Ühisliigas kaks kohtumist võõrsil ja üks kodus ning Balti liigas võib tekkida võimalus tõusta Rudupise ette neljandaks. See aitaks aga vältida veerandfinaalis Kaunase Žalgirist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles