Tänak maailmameistriks tulnud Virvesest: ta on palju targem, kui mina olin

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi 2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak polnud pärast Kreeka MM-etappi just kõige paremas tujus – oli ju Hyundai tiimikäsk röövinud temalt võimaluse võidelda rallivõidu pärast – pakkus saarlasele veidi rõõmu kaasmaalase Robert Virvese triumf JWRC-sarjas.

Nimelt suutis 22-aastane Virves JWRC hooaja viimasel etapil suuremaid probleeme vältida ning tulla seeläbi esimese eestlasena juunioride klassis maailmameistriks.

Võistlusjärgsel pressikonverentsil uurisid põrinažurnalistid Tänakult, mida ta kaasmaalase tänavustest esitustest arvab ning kui õnnelik ta on, nähes eestlast JWRC-klassi tipus. 

«Ta pole mitte ainult eestlane, vaid on tegelikult pärit Saaremaalt. Samalt saarelt, kust ka mina,» viis kolme aasta tagune ilmatšempion esimese asjana ajakirjanikud pisikese Eesti geograafiaga kurssi.

«Ta on teinud imelist tööd ning on kindlasti palju targem, kui mina omal ajal olin. Ta võitis selle ralli siin tänu väga targale sõidule ning on tegelikult terve hooaja olnud äärmiselt stabiilne. Lisaks on ta näinud meeletult vaeva, et hooaja tarbeks vajaminev raha kokku kraapida,» tunnustas Tänak 12 aastat nooremat ametivenda.

«Tean väga hästi, kui raske on see tema jaoks olnud. Käia erinevate uste taga kraapimas ning küsida ühte dollarit siit ja ühte dollarit sealt. See [MM-tiitel] on seega tulnud äärmiselt raskelt, kuid selles mõttes on asi aus, et nüüd kaasneb sellega ka väärt auhind,» viitas Tänak tõsiasjale, et järgmisel aastal avaneb Virvesel võimalus neljal etapil M-Spordi ridades juba WRC2-klassis kihutada.

«See on suurepärane võimalus karjäärile aluse panemiseks ning loodetavasti ongi siit järgmine põlvkond peale kasvamas,» lausus Hyundai äss lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles