Venelased tervitasid fanfaaridega poksimaailma otsust neid tagasi võistlema lasta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin (vasakul) koos riigipea Vladimir Putiniga.
Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin (vasakul) koos riigipea Vladimir Putiniga. Foto: Maxim Shemetov

Rahvusvaheline poksiliit (IBA) tühistas venelasest presidendi Umar Kremljovi eestvedamisel Venemaa ja Valgevene sportlastele määratud võistluskeelu ning lubab nad täies hiilguses – koos hümni ja lipuga – uuesti areenile.

Kui läänemaailmas reageeriti otsusele ahastuste ja silmapöörituste saatel – soomlased lubasid sealjuures hakata boikoteerima võistlusi, kuhu venelased ilmuvad – siis Peipsi järve idakaldal lauldi vastupidiselt hosiannat.

«Soovin siiralt tänada meie poksijaid väga tähtsa võidu puhul – neid mitte ainult ei lasta tagasi võistlema, vaid nad võivad teha seda Venemaa lipu all,» vahendab portaal TASS Venemaa spordiministri Oleg Matõtsini rõõmuhõiskeid.

«Meie riigi ajaloost võib leida mitmeid olümpiavõitjaid, kes on kirjutanud enda nime poksi ajalukku. IBA positsioon vastab kõikidele spordimaailma reeglitele. Sport peab jääma poliitikast puutumata ja sportlased, ükskõik, mis riigist nad ka pärit pole, peaksid olema võrdsed ja võistlema samadel tingimustel. Ma loodan, et teisedki rahvusvahelised alaliidud järgivad IBA eeskuju ja demonstreerivad venelasi võistlema lubades oma tõelisi väärtusi,» lausus Matõtsin.

Fanfaaride rõõmuheli oli sealjuures kuulda ka Kremlist, kus president Vladimir Putini kõneisik Dmitri Peskov lubas võidukat võitlust jätkata: «See on väga tähtis ja positiivne uudis. Meie tippsportlased peaksid omama õigust rahvusvahelisel areenil võistelda ja kavatseme vastavat võitlust ka jätkata. See [IBA otsus] pole põhjus loorberitele puhkama jäärda, kuna tegemist on väga haruldase näitega, kus alaliit tõesti sportlaste huvide eest seisab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles